Down Sendromlu çocuklar itfaiyeci oldu

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 31.03.2022 - 14:23, Güncelleme: 31.03.2022 - 14:23
 

Down Sendromlu çocuklar itfaiyeci oldu

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Down Sendromlu çocukları ağırlayarak, onlara İtfaiye Müdürlüğünü tanıtarak eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ”21 Mart Dünya Down Semdromlular Farkındalık günü etkinliği için bir aradayız. Gecikmiş bir etkinlik bu yıl baharın geç gelmesi nedeniyle bu etkinliğimizi erteledik. Down Sendromlu kardeşlerimizle evlatlarımız ile beraberiz. İtfaiye Müdürümüz bizleri bir araya getirdi bizlerde onların yanında olduk. Bugün çok keyif aldılar onlara kısa bir yangın söndürmek tatbikatı gösterdik. Onlarında içinde bulunduğu eğlenceli bir eğitimi birlikte yaptık. Şunu söylemek lazım farklılıkları zenginlik olarak görmek lazım. Hiçbir zaman hiçbir hastalık yaşama tutunmak için engel değil. Engelsiz bir hayat için engelleri bizim birlikte aşmamız lazım. Ayrıca Down Sendromu bir eksiklik değil bir fazlalık.+1 fazlasıyla yaşayan kardeşlerimiz Bugün onların mutluluğu bizleri çok keyiflendirdi. Bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Onların talep ve beklentilerini değerlendirip Yerel Yönetim olarak Belediye olarak üzerimize bir görev düşüyorsa yapamaya da her zaman hazır olduğumuzu ailelerine ifade ediyoruz” dedi.   İtfaiyeci üniforması giydirilen çocuklar, Başkan Ercengiz ile birlikte  İtfaiye araçlarıyla şehir turu atarak kendileri için düzenlenen yangın söndürme eğitimine katıldı.
Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Down Sendromlu çocukları ağırlayarak, onlara İtfaiye Müdürlüğünü tanıtarak eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ”21 Mart Dünya Down Semdromlular Farkındalık günü etkinliği için bir aradayız. Gecikmiş bir etkinlik bu yıl baharın geç gelmesi nedeniyle bu etkinliğimizi erteledik. Down Sendromlu kardeşlerimizle evlatlarımız ile beraberiz. İtfaiye Müdürümüz bizleri bir araya getirdi bizlerde onların yanında olduk. Bugün çok keyif aldılar onlara kısa bir yangın söndürmek tatbikatı gösterdik. Onlarında içinde bulunduğu eğlenceli bir eğitimi birlikte yaptık. Şunu söylemek lazım farklılıkları zenginlik olarak görmek lazım. Hiçbir zaman hiçbir hastalık yaşama tutunmak için engel değil. Engelsiz bir hayat için engelleri bizim birlikte aşmamız lazım. Ayrıca Down Sendromu bir eksiklik değil bir fazlalık.+1 fazlasıyla yaşayan kardeşlerimiz Bugün onların mutluluğu bizleri çok keyiflendirdi. Bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Onların talep ve beklentilerini değerlendirip Yerel Yönetim olarak Belediye olarak üzerimize bir görev düşüyorsa yapamaya da her zaman hazır olduğumuzu ailelerine ifade ediyoruz” dedi.

 

İtfaiyeci üniforması giydirilen çocuklar, Başkan Ercengiz ile birlikte  İtfaiye araçlarıyla şehir turu atarak kendileri için düzenlenen yangın söndürme eğitimine katıldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.