Ekinci: Her gün 5 kişi iş kazasında hayatını kaybediyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.01.2023 - 13:21, Güncelleme: 18.01.2023 - 13:21
 

Ekinci: Her gün 5 kişi iş kazasında hayatını kaybediyor

Ekinci: Her gün 5 kişi iş kazasında hayatını kaybediyor
 BURDUR Doğaltaş ve Madenciler Derneği Başkanı Nasuh Ekinci, "Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre her gün 637 iş kazası oluyor ve her gün 5 kişi hayatını kaybediyor" dedi. MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'ndeki otelde Türkiye'de Madencilik Sektöründe İşverenlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı'na Bakışı konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Nasuh Ekinci, "Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) kriterlerine göre iş kazaları ve meslek hastalıklarının ülkemiz ekonomisine zararı da yıllık tahmini 38 milyar lira" diye konuştu. Ekinci, iş güvenliğinin kültür olarak benimsenmesiyle sorunların azalacağını belirtti. İş kazalarına yol açan en önemli sebebin insan faktörü olduğunu kaydeden Ekinci "Böylece iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin ne denli önemli olduğu anlaşılmaktadır. Çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde çalışan başına yılda 16 saat eğitim verilmesi gerekir" dedi. Ekinci, şunları söyledi: "Ülkemizdeki mültecilerden çalışma izni alıp sigorta girişi yapılan çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermek bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bir kısmı hiç Türkçe bilmeyen bu çalışan kesime, resmi ve akredite tercüman temin edilmesi yoluyla ancak bu eğitim verilebiliyor. Bunu da pratikte uygulamak oldukça zor"dedi. Seminere Türkiye İş Kurumu Müdür Yardımcısı İsmail Taşçı, sivil toplum kuruluşu, organize sanayi bölgesi sektör temsilcileri, işçiler ile öğrenciler katıldı. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Ekinci: Her gün 5 kişi iş kazasında hayatını kaybediyor

 BURDUR Doğaltaş ve Madenciler Derneği Başkanı Nasuh Ekinci, "Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre her gün 637 iş kazası oluyor ve her gün 5 kişi hayatını kaybediyor" dedi.

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'ndeki otelde Türkiye'de Madencilik Sektöründe İşverenlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı'na Bakışı konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Nasuh Ekinci, "Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) kriterlerine göre iş kazaları ve meslek hastalıklarının ülkemiz ekonomisine zararı da yıllık tahmini 38 milyar lira" diye konuştu.

Ekinci, iş güvenliğinin kültür olarak benimsenmesiyle sorunların azalacağını belirtti. İş kazalarına yol açan en önemli sebebin insan faktörü olduğunu kaydeden Ekinci "Böylece iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin ne denli önemli olduğu anlaşılmaktadır. Çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde çalışan başına yılda 16 saat eğitim verilmesi gerekir" dedi.

Ekinci, şunları söyledi:

"Ülkemizdeki mültecilerden çalışma izni alıp sigorta girişi yapılan çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermek bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bir kısmı hiç Türkçe bilmeyen bu çalışan kesime, resmi ve akredite tercüman temin edilmesi yoluyla ancak bu eğitim verilebiliyor. Bunu da pratikte uygulamak oldukça zor"dedi.

Seminere Türkiye İş Kurumu Müdür Yardımcısı İsmail Taşçı, sivil toplum kuruluşu, organize sanayi bölgesi sektör temsilcileri, işçiler ile öğrenciler katıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.