Emekli öğretmen Düzgün: Fakir Baykurt'la aynı karyolada yattık

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.09.2022 - 11:55, Güncelleme: 27.09.2022 - 13:35
 

Emekli öğretmen Düzgün: Fakir Baykurt'la aynı karyolada yattık

Emekli öğretmen Düzgün: Fakir Baykurt'la aynı karyolada yattık
 BURDUR Gönen Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Rahmi Düzgün (93), yazar Fakir Baykurt'un sınıf arkadaşı olduğunu belirtirken, "Fakir Baykurt'la altlı üstlü aynı tahta karyolada yattık. Yılanların Öcü, Kaplumbağalar, Amerikan Sargısı, birçok kitap yazdı Fakir Baykurt" dedi. Gönen Köy Enstitüsü'nden 1948 yılında mezun olan ve Burdur'un çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapan Rahmi Düzgün, 1976 yılında emekli oldu. Zaman zaman eski öğrencilerinin ziyaret ettiği Rahmi Düzgün, Burdurlu ünlü yazar Fakir Baykurt'un da sınıf arkadaşı olduğunu söyledi. Rahmi Düzgün, "1948 yılında mezun olup Burdur'un Kemer ilçesi Yakalar köyünde öğetmen olarak göreve başladım. Burada bir yıl görev yaptım. Daha sonra Kemer ilçesi Elmacık köyünde ve Burdur merkez Hüsnü Bayer İlkokulu'nda görev yaptım. Son olarak Sakarya İlkokulu'nda görevliyken 28 yıl 2 ay görev yaptıktan sonra 1976 yılında emekli oldum" dedi. 'HATIRALARLA YAŞIYORUM' Öğrencilerinin kendisini ziyaret ettiğini ve eski günleri andıklarını belirten Gündüz, "Eski öğrencilerim anlaşmış, Belediye İstasyon Park'ta toplanmışlar. Beni de çağırdılar, orada eski günleri andık. Hatıralarla yaşıyorum" diye konuştu. Yazar Fakir Baykurt ve eski Burdur Senatörü Ekrem Kabay'la sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen Rahmi Gündüz, "Fakir Baykurt'la altlı üstlü aynı tahta karyolada yattık. Yılanların Öcü, Kaplumbağalar, Amerikan Sargısı, birçok kitap yazdı Fakir Baykurt. Ekrem Kabay da senatör oldu" dedi. FOTOĞRAFLI  
Emekli öğretmen Düzgün: Fakir Baykurt'la aynı karyolada yattık

 BURDUR Gönen Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Rahmi Düzgün (93), yazar Fakir Baykurt'un sınıf arkadaşı olduğunu belirtirken, "Fakir Baykurt'la altlı üstlü aynı tahta karyolada yattık. Yılanların Öcü, Kaplumbağalar, Amerikan Sargısı, birçok kitap yazdı Fakir Baykurt" dedi.

Gönen Köy Enstitüsü'nden 1948 yılında mezun olan ve Burdur'un çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapan Rahmi Düzgün, 1976 yılında emekli oldu. Zaman zaman eski öğrencilerinin ziyaret ettiği Rahmi Düzgün, Burdurlu ünlü yazar Fakir Baykurt'un da sınıf arkadaşı olduğunu söyledi. Rahmi Düzgün, "1948 yılında mezun olup Burdur'un Kemer ilçesi Yakalar köyünde öğetmen olarak göreve başladım. Burada bir yıl görev yaptım. Daha sonra Kemer ilçesi Elmacık köyünde ve Burdur merkez Hüsnü Bayer İlkokulu'nda görev yaptım. Son olarak Sakarya İlkokulu'nda görevliyken 28 yıl 2 ay görev yaptıktan sonra 1976 yılında emekli oldum" dedi.

'HATIRALARLA YAŞIYORUM'

Öğrencilerinin kendisini ziyaret ettiğini ve eski günleri andıklarını belirten Gündüz, "Eski öğrencilerim anlaşmış, Belediye İstasyon Park'ta toplanmışlar. Beni de çağırdılar, orada eski günleri andık. Hatıralarla yaşıyorum" diye konuştu.

Yazar Fakir Baykurt ve eski Burdur Senatörü Ekrem Kabay'la sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen Rahmi Gündüz, "Fakir Baykurt'la altlı üstlü aynı tahta karyolada yattık. Yılanların Öcü, Kaplumbağalar, Amerikan Sargısı, birçok kitap yazdı Fakir Baykurt. Ekrem Kabay da senatör oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.