Gül çiçeği alım fiyatı açıklandı

Ekonomi (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.10.2022 - 12:18, Güncelleme: 12.10.2022 - 13:28
 

Gül çiçeği alım fiyatı açıklandı

Gül çiçeği alım fiyatı açıklandı
 GÜL, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Gülbirlik) Yönetim Kurulu, 2022 yılı gül çiçeği kilogram fiyatını 22 lira olarak belirledi. Böylece geçen yıla göre gül çiçeği kilogram fiyatında yüzde 282'lik artış yapılmış oldu. Daha önce üreticiye kilo başına 10 lira peşin ödeme yapan Gülbirlik, 12 liralık fiyat farkını da önümüzdeki hafta içerisinde kooperatifler kanalıyla ödemeye başlayacak. Gülbirlik, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir başkanlığında yapılan toplantı sonunda gül çiçeği kilogram bedelini 22 lira olarak belirlerken, ödemelerin ise kısa sürede tamamlanması kararı aldı. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, "2022 yılı gül çiçeği sezonunu hayırlısı ile kazasız belasız tamamladık. Akabinde hemen pazarlama çalışmalarımıza başlayarak yurt dışı satışlarımızı gerçekleştirdik. Halen çalışmalarımız devam etmektedir. Bizler yönetim kurulu olarak üretici ortaklarımızın böylesi sıkıntılı bir ortamda aile bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak ve rahatlatmak için Birliğimiz ve Rosense A.Ş.'nin imkanlarını birleştirerek yaptığımız çalışma ve değerlendirmeler sonucunda 2022 yılı gül çiçeği kilogram fiyatı 22 lira olarak tespit edilmiştir. Geçen yıl biliyorsunuz gül çiçeği kilogram fiyatı 7,80 TL olarak tespit edilmişti. Geçen yılla kıyasladığımızda 14 lira 20 kuruşluk bir artış yaşanmış oldu. Yüzdelik dilime vurduğumuz ise yaklaşık yüzde 282 artmış oldu. Ödemelere önümüzdeki hafta içerisinde başlamış olacağız. Zaten biliyorsunuz bu yılki kampanya döneminde biz üreticilere kilogram başına 12 lira peşin ödemede bulunmuştuk. Geri kalan 10 liralık farkı da hesaplayıp üreticilerimize olan borcumuzu tamamen ödemiş olacağız" dedi. Gül çiçeğinin Isparta ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Hasan Çelik, Gülbirlik olarak üreticinin alın terinin karşılığını alabilmeleri için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini vurguladı. Çelik, "2022 yılı kampanyamız sonunda üreticilerimizden satın aldığımız gül çiçeğini en iyi şekilde değerlendirerek gül yağı ve gül konkreti şeklinde değerlendirdik. Bu ürünlerimizin pazarlanması noktasında da yurt dışı ziyaretlerimiz oldu, müşterilerimizle yaptığımız görüşmeler sonunda pazarladığımız ürünlerin satışından elde ettiğimiz gelirin durumuna göre bu yılki gül çiçeği kilogram bedelini 22 lira olarak belirlemiş olduk. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Şartlar ve imkanlar dahilinde en iyi fiyatı belirlediğimize inanıyorum. Üreticilerimize biz kampanya döneminde 10 lira ara ödemede bulunmuştuk, böylece 12 liralık farkı da önümüzdeki günlerde ödeyip üreticilerimize olan borcumuzu tamamen kapatmış olacağız" dedi. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, bu yıl Isparta'da yaklaşık 2 bin- 2 bin 500 kilo gül yağı üretiminin yapıldığını belirterek, firmaların alım kapasiteleri ve işlemeler dikkate alındığında 15 ile 20 ton arası da gül konkreti imalatının söz konusu olduğunu sözlerine ekledi. FOTOĞRAFLI  
Gül çiçeği alım fiyatı açıklandı

 GÜL, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Gülbirlik) Yönetim Kurulu, 2022 yılı gül çiçeği kilogram fiyatını 22 lira olarak belirledi. Böylece geçen yıla göre gül çiçeği kilogram fiyatında yüzde 282'lik artış yapılmış oldu. Daha önce üreticiye kilo başına 10 lira peşin ödeme yapan Gülbirlik, 12 liralık fiyat farkını da önümüzdeki hafta içerisinde kooperatifler kanalıyla ödemeye başlayacak.

Gülbirlik, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir başkanlığında yapılan toplantı sonunda gül çiçeği kilogram bedelini 22 lira olarak belirlerken, ödemelerin ise kısa sürede tamamlanması kararı aldı. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, "2022 yılı gül çiçeği sezonunu hayırlısı ile kazasız belasız tamamladık. Akabinde hemen pazarlama çalışmalarımıza başlayarak yurt dışı satışlarımızı gerçekleştirdik. Halen çalışmalarımız devam etmektedir. Bizler yönetim kurulu olarak üretici ortaklarımızın böylesi sıkıntılı bir ortamda aile bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak ve rahatlatmak için Birliğimiz ve Rosense A.Ş.'nin imkanlarını birleştirerek yaptığımız çalışma ve değerlendirmeler sonucunda 2022 yılı gül çiçeği kilogram fiyatı 22 lira olarak tespit edilmiştir. Geçen yıl biliyorsunuz gül çiçeği kilogram fiyatı 7,80 TL olarak tespit edilmişti. Geçen yılla kıyasladığımızda 14 lira 20 kuruşluk bir artış yaşanmış oldu. Yüzdelik dilime vurduğumuz ise yaklaşık yüzde 282 artmış oldu. Ödemelere önümüzdeki hafta içerisinde başlamış olacağız. Zaten biliyorsunuz bu yılki kampanya döneminde biz üreticilere kilogram başına 12 lira peşin ödemede bulunmuştuk. Geri kalan 10 liralık farkı da hesaplayıp üreticilerimize olan borcumuzu tamamen ödemiş olacağız" dedi.

Gül çiçeğinin Isparta ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Hasan Çelik, Gülbirlik olarak üreticinin alın terinin karşılığını alabilmeleri için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini vurguladı. Çelik, "2022 yılı kampanyamız sonunda üreticilerimizden satın aldığımız gül çiçeğini en iyi şekilde değerlendirerek gül yağı ve gül konkreti şeklinde değerlendirdik. Bu ürünlerimizin pazarlanması noktasında da yurt dışı ziyaretlerimiz oldu, müşterilerimizle yaptığımız görüşmeler sonunda pazarladığımız ürünlerin satışından elde ettiğimiz gelirin durumuna göre bu yılki gül çiçeği kilogram bedelini 22 lira olarak belirlemiş olduk. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Şartlar ve imkanlar dahilinde en iyi fiyatı belirlediğimize inanıyorum. Üreticilerimize biz kampanya döneminde 10 lira ara ödemede bulunmuştuk, böylece 12 liralık farkı da önümüzdeki günlerde ödeyip üreticilerimize olan borcumuzu tamamen kapatmış olacağız" dedi.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, bu yıl Isparta'da yaklaşık 2 bin- 2 bin 500 kilo gül yağı üretiminin yapıldığını belirterek, firmaların alım kapasiteleri ve işlemeler dikkate alındığında 15 ile 20 ton arası da gül konkreti imalatının söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Isparta HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.