Hak sahipleriyle ön protokol imzalandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.05.2022 - 14:44, Güncelleme: 24.05.2022 - 15:59
 

Hak sahipleriyle ön protokol imzalandı

Hak sahipleriyle ön protokol imzalandı
 ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in şehrin çehresini değiştirecek mega projesi olan ve Cumhuriyet Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahipleriyle ön protokol imza töreni gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleriyle ön protokol görüşmeleri hızla devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 37 hektarlık alanda yapılacak proje için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKENT Yönetim Kurulu üyeleri, Azakoğlu Sahil Sitesi Yönetimi Gülnur Erbudak Ağca, Vahit Sabur, Şaban Kılınç ve kat maliklerinin yoğun katılımı ile ön protokol imza töreni gerçekleştirildi. RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI Cumhuriyet Mahallesi'nde Sanayii ve Milli Egemenlik Stadyumu arasında kalan 37 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm uygulamak için hazırladıkları Riskli Alan Dosyası'nın Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmî Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Cumhuriyet Mahallesi'nde başlattığımız kentsel dönüşüm uygulamaları, Alanya'mızın çehresini değiştirecek" dedi. ÇALIŞMALARI ALANYA BELEDİYESİ YAPACAK Riskli alanlar ile ilgili 6306 sayılı kanun gereği tüm çalışmaların Alanya Belediyesi tarafından yürütülüp hazırlandığını kaydeden Belediye Başkanı Yücel, "Kentsel Dönüşüm için riskli alanların belirlenmesi gerekir. Bunun alt yapısını ve tüm hazırlıklarını biz yaparız. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu kararı ile onay verilir. Bu kapsamda projemizdeki tüm çalışmalarda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Belediyemiz yürütüyor" diye konuştu. 'BU PROJEMİZ TÜM ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK' Azakoğlu Sahil Sitesi sakinlerine destekleri için teşekkür eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şunları söyledi: "37 hektarlık proje alanımızda amacımız sadece binaları yenilemek değil; daha geniş ve güvenli ulaşım ağları ile vatandaşlarımızın nefes alabileceği yeşil alanları ve sosyal donatı alanları ile bölgeyi dönüştürüp kenti yenilemek. Bugün de bu projemizde önemli bir adım atarak hak sahiplerimizle ön protokol imzaladık. Destekleri için Azakoğlu Sahil Sitesi sakinlerine teşekkür ederek diğer sitelerimiz ile de protokol imza programlarımızı sırasıyla gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki projemiz, kentsel dönüşüm anlamında tüm ülkeye örnek olacak ve Alanya'mıza çok yakışacak." Başkan Yücel, aynı zamanda proje alanındaki tüm hak sahiplerini ve sanayii gayrimenkul bilgilerini teyit etmek, proje ve süreç hakkında bilgi almak ve ön protokol çalışmasına destek vermek için ekiplerin kentsel dönüşüm ofisinde beklediğini söyledi. FOTOĞRAFLI  
Hak sahipleriyle ön protokol imzalandı

 ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in şehrin çehresini değiştirecek mega projesi olan ve Cumhuriyet Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahipleriyle ön protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Alanya Belediyesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleriyle ön protokol görüşmeleri hızla devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 37 hektarlık alanda yapılacak proje için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKENT Yönetim Kurulu üyeleri, Azakoğlu Sahil Sitesi Yönetimi Gülnur Erbudak Ağca, Vahit Sabur, Şaban Kılınç ve kat maliklerinin yoğun katılımı ile ön protokol imza töreni gerçekleştirildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI

Cumhuriyet Mahallesi'nde Sanayii ve Milli Egemenlik Stadyumu arasında kalan 37 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm uygulamak için hazırladıkları Riskli Alan Dosyası'nın Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmî Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Cumhuriyet Mahallesi'nde başlattığımız kentsel dönüşüm uygulamaları, Alanya'mızın çehresini değiştirecek" dedi.

ÇALIŞMALARI ALANYA BELEDİYESİ YAPACAK

Riskli alanlar ile ilgili 6306 sayılı kanun gereği tüm çalışmaların Alanya Belediyesi tarafından yürütülüp hazırlandığını kaydeden Belediye Başkanı Yücel, "Kentsel Dönüşüm için riskli alanların belirlenmesi gerekir. Bunun alt yapısını ve tüm hazırlıklarını biz yaparız. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu kararı ile onay verilir. Bu kapsamda projemizdeki tüm çalışmalarda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Belediyemiz yürütüyor" diye konuştu.

'BU PROJEMİZ TÜM ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK'

Azakoğlu Sahil Sitesi sakinlerine destekleri için teşekkür eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şunları söyledi:

"37 hektarlık proje alanımızda amacımız sadece binaları yenilemek değil; daha geniş ve güvenli ulaşım ağları ile vatandaşlarımızın nefes alabileceği yeşil alanları ve sosyal donatı alanları ile bölgeyi dönüştürüp kenti yenilemek. Bugün de bu projemizde önemli bir adım atarak hak sahiplerimizle ön protokol imzaladık. Destekleri için Azakoğlu Sahil Sitesi sakinlerine teşekkür ederek diğer sitelerimiz ile de protokol imza programlarımızı sırasıyla gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki projemiz, kentsel dönüşüm anlamında tüm ülkeye örnek olacak ve Alanya'mıza çok yakışacak."

Başkan Yücel, aynı zamanda proje alanındaki tüm hak sahiplerini ve sanayii gayrimenkul bilgilerini teyit etmek, proje ve süreç hakkında bilgi almak ve ön protokol çalışmasına destek vermek için ekiplerin kentsel dönüşüm ofisinde beklediğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.