IHSLC 2023’e TÜBİTAK Desteği

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 10.01.2023 - 16:27, Güncelleme: 10.01.2023 - 16:27
 

IHSLC 2023’e TÜBİTAK Desteği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) düzenlediği uluslararası bilimsel etkinliklerle göz doldurmaya devam ediyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi (IHSLC 2023) TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.
02-05 Mart 2023 tarihlerinde MAKÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesinde altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi (IHSLC 2023); TÜBİTAK BİDEB 2223-B programı kapsamında geçtiğimiz 2 yılda olduğu gibi yeniden desteklenmeye layık görüldü. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mümin Polat’ın kongre başkanlığını yürüttüğü 6. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi (IHSLC 2023), TÜBİTAK BİDEB bünyesinde 2223-B Yurtiçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2022 yılı 4. dönemi bilimsel değerlendirme aşamalarını başarıyla tamamladı ve TÜBİTAK tarafından üst üste üçüncü kez desteklenmeye hak kazandı.   Üniversitemiz uhdesinde her yıl kesintisiz olarak gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşen IHSLC 2023 bu yılda alanında çok değerli bilim insanlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Bu önemli kongrede; Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Prof. Dr. Ateş Kara gibi önemli bilim insanlarının konferanslarının yanı sıra 6 tane sertifika programlı kurs, 5 panel ve sağlık bilimleri ve yaşam alanlarında her biri çok kıymetli yaklaşık 50 oturuma ev sahipliği yapması bekleniyor. İstikrarlı ve kaliteli kongre olma özelliği ile ülkemizde ve dünyada çok sayıda akademisyen ve genç araştırmacının yoğun katılım sağladığı IHSLC bu özelliği ile TÜBİTAK’ın da her yıl dikkatini çekmeyi başarmaktadır.      IHSLC 2023 Kongre Düzenleme Kurulu, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı makamında ziyaret edip destekleri için teşekkür ederek kendisine plaket sundu. Ziyaret esnasında IHSLC’nin üst üste 3. kez TÜBİTAK desteği alması anısına pasta kesildi. Destekleme programına alınmaya hak kazanan kongre ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin destek ve güvencesiyle gelenekselleşen, seçkin bilim insanlarının katılımıyla alanında bilimsel içerik ve kalite açısından da takdir edilen bir noktaya ulaşmasını memnuniyetle takip ettiğimiz Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi’nin 3 yıl üst üste TÜBİTAK’tan almış olduğu bu anlamlı destek için bütün düzenleme kurulunu ve emeği geçen akademisyenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim.” dedi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) düzenlediği uluslararası bilimsel etkinliklerle göz doldurmaya devam ediyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi (IHSLC 2023) TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

02-05 Mart 2023 tarihlerinde MAKÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesinde altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi (IHSLC 2023); TÜBİTAK BİDEB 2223-B programı kapsamında geçtiğimiz 2 yılda olduğu gibi yeniden desteklenmeye layık görüldü. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mümin Polat’ın kongre başkanlığını yürüttüğü 6. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi (IHSLC 2023), TÜBİTAK BİDEB bünyesinde 2223-B Yurtiçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2022 yılı 4. dönemi bilimsel değerlendirme aşamalarını başarıyla tamamladı ve TÜBİTAK tarafından üst üste üçüncü kez desteklenmeye hak kazandı.

 

Üniversitemiz uhdesinde her yıl kesintisiz olarak gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşen IHSLC 2023 bu yılda alanında çok değerli bilim insanlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Bu önemli kongrede; Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Prof. Dr. Ateş Kara gibi önemli bilim insanlarının konferanslarının yanı sıra 6 tane sertifika programlı kurs, 5 panel ve sağlık bilimleri ve yaşam alanlarında her biri çok kıymetli yaklaşık 50 oturuma ev sahipliği yapması bekleniyor. İstikrarlı ve kaliteli kongre olma özelliği ile ülkemizde ve dünyada çok sayıda akademisyen ve genç araştırmacının yoğun katılım sağladığı IHSLC bu özelliği ile TÜBİTAK’ın da her yıl dikkatini çekmeyi başarmaktadır.   

 

IHSLC 2023 Kongre Düzenleme Kurulu, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı makamında ziyaret edip destekleri için teşekkür ederek kendisine plaket sundu. Ziyaret esnasında IHSLC’nin üst üste 3. kez TÜBİTAK desteği alması anısına pasta kesildi. Destekleme programına alınmaya hak kazanan kongre ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin destek ve güvencesiyle gelenekselleşen, seçkin bilim insanlarının katılımıyla alanında bilimsel içerik ve kalite açısından da takdir edilen bir noktaya ulaşmasını memnuniyetle takip ettiğimiz Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi’nin 3 yıl üst üste TÜBİTAK’tan almış olduğu bu anlamlı destek için bütün düzenleme kurulunu ve emeği geçen akademisyenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.