İleri Biyolojik Arıtma Tesisi adım adım sona yaklaşıyor

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 17.05.2022 - 09:16, Güncelleme: 17.05.2022 - 09:16
 

İleri Biyolojik Arıtma Tesisi adım adım sona yaklaşıyor

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleriyle sonuçlanan Burdur Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı sona yaklaşıyor.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleriyle sonuçlanan Burdur Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı sona yaklaşıyor.   Tesiste İncelemelerde bulunan Başkan Ercengiz “Yıllardır kötü kokusuyla ve Burdur Gölü’ne bıraktığı kirlikle bizleri rahatsız eden Atık Su Arıtma tesisimizi modernize ettik. Yaklaşık 1 ay içerisinde su tutmaya başlayacak olan eski arıtma sisteminin kapatılıp yeni sistemin devreye gireceği güzel günler çok yakında. Burdur Atık Su Arıtma tesisi günde yaklaşık 20-25 bin metreküplük atık suyu arıtarak göle yaklaşık %99 saflıkta su bırakmayı hedefliyoruz. 2016 yılında Avrupa Bankası ile imzalanan anlaşma gereğince Avrupa Yatırım Bankasından kredilendirilen tesisimiz İl Bank ile müşterek kontrol teşkilatı ile 2021 yılı 15 Mayıs’ta yapımına başlanıldı ve yapım süresi 600 gün olmasına rağmen tam 1 yıl içerisinde yapımı tamamlanmak üzere. Atık Su Arıtma Tesisimiz sadece bölgemizin değil tüm Türkiye’nin en modern tesislerinden birisidir. Çünkü sadece suyu arıtmakla değil atık su çamurunun da enerji üreterek yaklaşık 1 Megavatlık enerji kapasitesi ile kendi tükettiği enerjiyi üreten ve yapılan enerji yapımını da 2 yıl gibi bir süre içerisinde amorti eden özel bir sistemi de kendi içerisinde barındırmaktadır. Teknik Ekibimizin uzunca ve meşakkatli emekleri sonucunda en modern tesisi Burdur’umuza kazandırdık. Burdur’umuza hayırlı olsun” dedi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleriyle sonuçlanan Burdur Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı sona yaklaşıyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleriyle sonuçlanan Burdur Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı sona yaklaşıyor.

 

Tesiste İncelemelerde bulunan Başkan Ercengiz “Yıllardır kötü kokusuyla ve Burdur Gölü’ne bıraktığı kirlikle bizleri rahatsız eden Atık Su Arıtma tesisimizi modernize ettik. Yaklaşık 1 ay içerisinde su tutmaya başlayacak olan eski arıtma sisteminin kapatılıp yeni sistemin devreye gireceği güzel günler çok yakında. Burdur Atık Su Arıtma tesisi günde yaklaşık 20-25 bin metreküplük atık suyu arıtarak göle yaklaşık %99 saflıkta su bırakmayı hedefliyoruz. 2016 yılında Avrupa Bankası ile imzalanan anlaşma gereğince Avrupa Yatırım Bankasından kredilendirilen tesisimiz İl Bank ile müşterek kontrol teşkilatı ile 2021 yılı 15 Mayıs’ta yapımına başlanıldı ve yapım süresi 600 gün olmasına rağmen tam 1 yıl içerisinde yapımı tamamlanmak üzere. Atık Su Arıtma Tesisimiz sadece bölgemizin değil tüm Türkiye’nin en modern tesislerinden birisidir. Çünkü sadece suyu arıtmakla değil atık su çamurunun da enerji üreterek yaklaşık 1 Megavatlık enerji kapasitesi ile kendi tükettiği enerjiyi üreten ve yapılan enerji yapımını da 2 yıl gibi bir süre içerisinde amorti eden özel bir sistemi de kendi içerisinde barındırmaktadır. Teknik Ekibimizin uzunca ve meşakkatli emekleri sonucunda en modern tesisi Burdur’umuza kazandırdık. Burdur’umuza hayırlı olsun” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.