İLK EVİM İLK İŞYERİM PROJESİ İLE CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT HAMLESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 13.09.2022 - 15:32, Güncelleme: 13.09.2022 - 16:52
 

İLK EVİM İLK İŞYERİM PROJESİ İLE CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT HAMLESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesinin tanıtım toplantısına katıldı.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Uğur: “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin tanıtım toplantısına katıldım.  81 ilimizde ilk etapta toplamda 500 Bin  adet yapılması planlanan proje ile başta dar gelirli, emeklilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımız gençlerimiz,engellilerimiz olmak üzere şartları sağlayan herkes yararlanabilecek. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçecek proje ile vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar 5 katı geçmeyecek şekilde yapılacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak ve 240 aya kadar vade imkanı getirilecek. Vatandaşlarımız 2+1 konutlar için aylık 2280₺ ödeme ile toplamda 608.000₺ ile 3+1 konutlar için aylık 3187₺ ödeme ile 850.000₺’ye ev sahibi olabilecekler.  Açıklanan projede sadece konut değil işyeri ve arsa da olacak. Bu kapsamda 250 bin arsa ve 50 Bin konut satışı yapılacak. BURDURUMUZ’A VE İLÇELERİMİZE SOSYAL KONUTLAR YAPILACAK Cumhurbaşkanımızın açıkladığı sosyal konut projesinde Burdur’umuz da hak ettiği payı alacak. Daha önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat’a Kurum başta olmak üzere TOKİ Başkanımıza İlimizin ve İlçelerimizin konut ihtiyacını iletmiştim. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yüzyılın en büyük Sosyal Konut Projesi ile taleplerimiz karşılık bulmuş oldu.  Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesinde Burdur’umuz ve İlçelerine Sosyal Konutlar yapılacak. Proje için şartları sağlayan tüm vatandaşlarımız başvuru yapabilecekler. Sosyal Konutlarımızın Ülkemize ve Burdur’umuza kazandırılmasına katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a Burdurlu hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Sosyal konutlar Ülkemize ve Burdur’umuza şimdiden hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Uğur:

“Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin tanıtım toplantısına katıldım. 

81 ilimizde ilk etapta toplamda 500 Bin  adet yapılması planlanan proje ile başta dar gelirli, emeklilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımız gençlerimiz,engellilerimiz olmak üzere şartları sağlayan herkes yararlanabilecek. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçecek proje ile vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar.

Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar 5 katı geçmeyecek şekilde yapılacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak ve 240 aya kadar vade imkanı getirilecek. Vatandaşlarımız 2+1 konutlar için aylık 2280₺ ödeme ile toplamda 608.000₺ ile 3+1 konutlar için aylık 3187₺ ödeme ile 850.000₺’ye ev sahibi olabilecekler. 

Açıklanan projede sadece konut değil işyeri ve arsa da olacak. Bu kapsamda 250 bin arsa ve 50 Bin konut satışı yapılacak.

BURDURUMUZ’A VE İLÇELERİMİZE SOSYAL KONUTLAR YAPILACAK

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı sosyal konut projesinde Burdur’umuz da hak ettiği payı alacak. Daha önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat’a Kurum başta olmak üzere TOKİ Başkanımıza İlimizin ve İlçelerimizin konut ihtiyacını iletmiştim. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yüzyılın en büyük Sosyal Konut Projesi ile taleplerimiz karşılık bulmuş oldu.  Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesinde Burdur’umuz ve İlçelerine Sosyal Konutlar yapılacak. Proje için şartları sağlayan tüm vatandaşlarımız başvuru yapabilecekler. Sosyal Konutlarımızın Ülkemize ve Burdur’umuza kazandırılmasına katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a Burdurlu hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Sosyal konutlar Ülkemize ve Burdur’umuza şimdiden hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.