Asırlık 'asker uğurlama' geleneği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.01.2022 - 12:44, Güncelleme: 31.01.2022 - 12:54
 

Asırlık 'asker uğurlama' geleneği

Asırlık 'asker uğurlama' geleneği
 BURDUR'un Gökçebağ köyünde askere gidecek 8 genç için uğurlama töreni düzenlendi. Gökçebağ Köyü'nde 2022/1 tertip olarak askere gidecek 8 genç için köy meydanında uğurlama töreni düzenlendi. Köy camisinde kılınan öğle namazının ardından askere gidecek 8 genç için meydanda dua edildi. Duanın ardından askere gidecek gençler törene gelen aile ve yakınlarıyla vedalaştı. Meydanda askere gidecekler gençler büyüklernin elini öpüp vedalaştıktan sonra, akşam da asker eğlencesiyle keyifli vakit geçirdi. Asker uğurlama töreninin asırlardır sürdüğünü söyleyen Necmi Atay "Köyümüzde asker uğurlamalarına bütün köy halkı katılır. Askere gidecek gençlerimiz yalnız bırakmazlar. Gençlerimiz sağ salim vatan görevlerini tamamlayıp dönsünler" dedi. Gökçebağ Köyü Muhtarı Süleyman Pekşen ise "Köyümüzde uzun yıllardır bu gelenek devam ediyor. Yörük köyüyüz. Askerlerimiz gitmeden bir hafta önce duaları edilir, eğlenceleri düzenlenir. Tüm köylülerin daveti ile duası edilir. Asker adayları ile helalleşilir. Sağ salim gidip gelmeleri için bugün de askerlerimizin dualarını etmiş bulunmaktayız" diye konuştu.    
Asırlık 'asker uğurlama' geleneği

 BURDUR'un Gökçebağ köyünde askere gidecek 8 genç için uğurlama töreni düzenlendi.

Gökçebağ Köyü'nde 2022/1 tertip olarak askere gidecek 8 genç için köy meydanında uğurlama töreni düzenlendi. Köy camisinde kılınan öğle namazının ardından askere gidecek 8 genç için meydanda dua edildi. Duanın ardından askere gidecek gençler törene gelen aile ve yakınlarıyla vedalaştı. Meydanda askere gidecekler gençler büyüklernin elini öpüp vedalaştıktan sonra, akşam da asker eğlencesiyle keyifli vakit geçirdi.

Asker uğurlama töreninin asırlardır sürdüğünü söyleyen Necmi Atay "Köyümüzde asker uğurlamalarına bütün köy halkı katılır. Askere gidecek gençlerimiz yalnız bırakmazlar. Gençlerimiz sağ salim vatan görevlerini tamamlayıp dönsünler" dedi. Gökçebağ Köyü Muhtarı Süleyman Pekşen ise "Köyümüzde uzun yıllardır bu gelenek devam ediyor. Yörük köyüyüz. Askerlerimiz gitmeden bir hafta önce duaları edilir, eğlenceleri düzenlenir. Tüm köylülerin daveti ile duası edilir. Asker adayları ile helalleşilir. Sağ salim gidip gelmeleri için bugün de askerlerimizin dualarını etmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.