Kadın üreticilere lavanta fidanı dağıtıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.03.2022 - 15:28, Güncelleme: 10.03.2022 - 15:51
 

Kadın üreticilere lavanta fidanı dağıtıldı

Kadın üreticilere lavanta fidanı dağıtıldı
ESKİŞEHİR'in Seyitgazi ilçesinde, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından kadın üreticilere lavanta fidanı dağıtıldı. Orman İşletme Şefliği bahçesindeki etkinliğe Bölge Müdürü İsmail Boz, Müdür Yardımcısı Hasan Bozan, Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras, KADEM Derneği Başkanı Emine Kaya katıldı. Şükranlı, Çukurören, Sarıcailyas ve Seyitgazi’nin merkez mahallelerinde lavanta yetiştiriciliği yapan 17 aileye 7bin 500 adet lavanta fidanı dağıtıldı. Etkinlikte, kadın üreticilerin birlik olarak ürünlerini pazarlaması ve Orköy kredileri ile desteklenmesi konusunda çalışma yapılması kararlaştırıldı.    
Kadın üreticilere lavanta fidanı dağıtıldı

ESKİŞEHİR'in Seyitgazi ilçesinde, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından kadın üreticilere lavanta fidanı dağıtıldı.

Orman İşletme Şefliği bahçesindeki etkinliğe Bölge Müdürü İsmail Boz, Müdür Yardımcısı Hasan Bozan, Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras, KADEM Derneği Başkanı Emine Kaya katıldı. Şükranlı, Çukurören, Sarıcailyas ve Seyitgazi’nin merkez mahallelerinde lavanta yetiştiriciliği yapan 17 aileye 7bin 500 adet lavanta fidanı dağıtıldı. Etkinlikte, kadın üreticilerin birlik olarak ürünlerini pazarlaması ve Orköy kredileri ile desteklenmesi konusunda çalışma yapılması kararlaştırıldı.
 

 

Eskişehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.