Isparta'da KADES üzerinden 841 olaya müdahale edildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.03.2022 - 15:43, Güncelleme: 10.03.2022 - 15:53
 

Isparta'da KADES üzerinden 841 olaya müdahale edildi

Isparta'da KADES üzerinden 841 olaya müdahale edildi
 ISPARTA İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, 11 bin 369 kadın tarafından akıllı telefonlara indirilen Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması aracılığıyla yapılan 1400 ihbardan 841 asıllı olaya müdahale edildiğini belirtti. 'Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans' ilkesiyle Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluş müdürleri, kadın kooperatifi üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı' kapsamında Isparta'da 4 yıl boyunca belirlenmiş hedef, strateji, faaliyetler ve bu faaliyetlerin yürütülmesinden sorumlu kurum kuruluşlara yönelik bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seymenoğlu, 'Şiddete Sıfır Tolerans' hedefinin gerçekleştirebilmesi için her türlü faaliyetin il genelinde yürütüldüğünü belirtti. İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı da Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının kent genelinde 11 bin 369 kadın tarafından akıllı telefonlara indirildiğini belirtti. Uygulama üzerinden 1400 ihbar yapıldığını dile getiren Turanlı, 841 asıllı olaya müdahale edildiğini söyledi. Dolandırıcılık olaylarında kadın mağdur sayısının geçmiş yıllara oranla yüzde 71 oranında artığına dikkati çeken Turanlı, bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine ağırlık verildiğini kaydetti. (DHA)    
Isparta'da KADES üzerinden 841 olaya müdahale edildi

 ISPARTA İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, 11 bin 369 kadın tarafından akıllı telefonlara indirilen Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması aracılığıyla yapılan 1400 ihbardan 841 asıllı olaya müdahale edildiğini belirtti.

'Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans' ilkesiyle Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluş müdürleri, kadın kooperatifi üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı' kapsamında Isparta'da 4 yıl boyunca belirlenmiş hedef, strateji, faaliyetler ve bu faaliyetlerin yürütülmesinden sorumlu kurum kuruluşlara yönelik bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seymenoğlu, 'Şiddete Sıfır Tolerans' hedefinin gerçekleştirebilmesi için her türlü faaliyetin il genelinde yürütüldüğünü belirtti. İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı da Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının kent genelinde 11 bin 369 kadın tarafından akıllı telefonlara indirildiğini belirtti. Uygulama üzerinden 1400 ihbar yapıldığını dile getiren Turanlı, 841 asıllı olaya müdahale edildiğini söyledi. Dolandırıcılık olaylarında kadın mağdur sayısının geçmiş yıllara oranla yüzde 71 oranında artığına dikkati çeken Turanlı, bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine ağırlık verildiğini kaydetti. (DHA)

 

 

Isparta HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.