Milletvekili Yasin Uğur, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 101. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 10.03.2022 - 15:58, Güncelleme: 10.03.2022 - 15:58
 

Milletvekili Yasin Uğur, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 101. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “Bugün Burdur milletvekilimiz, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yüreğiyle kaleme aldığı, milletimizin bağımsızlık destanı olan İstiklal Marşımızın yüce Meclisimizde kabul edilişinin 101. yılını büyük bir gururla kutluyoruz.”
AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 101. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.   Milletvekili Yasin Uğur mesajında:   “Milli mücadelede Türk Milletini bir araya getiren, bağımsızlık mücadelesinde birlik ve beraberlik duygusunu canlandıran milleti topyekün harekete geçiren İstiklal Marşımız, Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından 12 Mart 1921 tarihinde yazılarak milli marşımız olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif, Türk’ün yeniden diriliş destanını kalemiyle, diliyle, yüreğiyle, ölümsüzleştiren ve davasını, sevdasını hayatını Türk-İslam çizgisine adayan vatan şairidir. Onun yazdığı İstiklal Marşı; Ülkesinin bekâsı için cephede canını siper eden askerlerimizin yiğitliği ve kahramanlığının, Anadolu halkının azmi, kararlılığı ve vatan-millet aşkının vücut bulmuş halidir. Bir milletin bağımsızlık mücadelesini anlatan, dünya üzerindeki yegâne marşlardan biridir.   Kurtuluş Savaşında Türk milletinin topyekûn mücadelesi devam ederken Mehmet Akif de kalemiyle, hitabetiyle, vaazlarıyla mücadeleye katılmıştır. Anadolu’yu karış karış gezerek halkı Millî Mücadeleye destek olmalarına davet etmiştir. Bu ziyaretleri kapsamında Mehmet Akif, Burdur’umuza da gelmiştir. Burdur’da Hükümet Konağında halka hitap etmiştir. Antalya ziyaretinden sonra Ankara’ya gitmek için Burdur’dan geçerken ahalinin ısrarı karşısında ilimizde bir hafta daha kalmıştır. Vaaz ve konuşmalarla halka ulaşmaya çalışmıştır.   Mehmet Akif, milletin dertleriyle dertlenmiş, milletinin geçmişiyle iftihar etmiş ve gelecekten de ümitsizliğe düşmemiştir. Akif’in umudu gençlikteydi, yani bizde. Bizler Mehmet Akif Ersoy’un vatanı için gösterdiği dirayeti göstererek Türk milletinin bir daha bu tür acıları çekmemesi için çalışacağız, güçlü olacağız ve asla yeise düşmeyeceğiz. “Asım’ın Nesli” olma yolunda emin adımlar atacağız.   Devletimiz ve halkımız Mehmet Akif Ersoy’a olan sevgisini birçok kamu kurumuna, sivil müesseseye, yerleşim yerlerine ismini vererek göstermiştir. 17 Mart 2006 yılında Burdur’umuzda “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin kurulmasıyla Mehmet Akif’in eğitime, bilime verdiği değer taçlandırılmıştır.   Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Milli Mücadelemizin aziz şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Allah, bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın.”
Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “Bugün Burdur milletvekilimiz, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yüreğiyle kaleme aldığı, milletimizin bağımsızlık destanı olan İstiklal Marşımızın yüce Meclisimizde kabul edilişinin 101. yılını büyük bir gururla kutluyoruz.”

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 101. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Milletvekili Yasin Uğur mesajında:

 

“Milli mücadelede Türk Milletini bir araya getiren, bağımsızlık mücadelesinde birlik ve beraberlik duygusunu canlandıran milleti topyekün harekete geçiren İstiklal Marşımız, Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından 12 Mart 1921 tarihinde yazılarak milli marşımız olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif, Türk’ün yeniden diriliş destanını kalemiyle, diliyle, yüreğiyle, ölümsüzleştiren ve davasını, sevdasını hayatını Türk-İslam çizgisine adayan vatan şairidir. Onun yazdığı İstiklal Marşı; Ülkesinin bekâsı için cephede canını siper eden askerlerimizin yiğitliği ve kahramanlığının, Anadolu halkının azmi, kararlılığı ve vatan-millet aşkının vücut bulmuş halidir. Bir milletin bağımsızlık mücadelesini anlatan, dünya üzerindeki yegâne marşlardan biridir.

 

Kurtuluş Savaşında Türk milletinin topyekûn mücadelesi devam ederken Mehmet Akif de kalemiyle, hitabetiyle, vaazlarıyla mücadeleye katılmıştır. Anadolu’yu karış karış gezerek halkı Millî Mücadeleye destek olmalarına davet etmiştir. Bu ziyaretleri kapsamında Mehmet Akif, Burdur’umuza da gelmiştir. Burdur’da Hükümet Konağında halka hitap etmiştir. Antalya ziyaretinden sonra Ankara’ya gitmek için Burdur’dan geçerken ahalinin ısrarı karşısında ilimizde bir hafta daha kalmıştır. Vaaz ve konuşmalarla halka ulaşmaya çalışmıştır.

 

Mehmet Akif, milletin dertleriyle dertlenmiş, milletinin geçmişiyle iftihar etmiş ve gelecekten de ümitsizliğe düşmemiştir. Akif’in umudu gençlikteydi, yani bizde. Bizler Mehmet Akif Ersoy’un vatanı için gösterdiği dirayeti göstererek Türk milletinin bir daha bu tür acıları çekmemesi için çalışacağız, güçlü olacağız ve asla yeise düşmeyeceğiz. “Asım’ın Nesli” olma yolunda emin adımlar atacağız.

 

Devletimiz ve halkımız Mehmet Akif Ersoy’a olan sevgisini birçok kamu kurumuna, sivil müesseseye, yerleşim yerlerine ismini vererek göstermiştir. 17 Mart 2006 yılında Burdur’umuzda “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin kurulmasıyla Mehmet Akif’in eğitime, bilime verdiği değer taçlandırılmıştır.

 

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Milli Mücadelemizin aziz şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Allah, bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın.”

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.