BUCAK BELEDİYESİNDEN ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ GIDA PAKETİ YARDIMI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 14.03.2022 - 16:09, Güncelleme: 14.03.2022 - 16:27
 

BUCAK BELEDİYESİNDEN ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ GIDA PAKETİ YARDIMI

BUCAK Belediyesi ilçede bulunan çölyak hastalarına glütensiz gıda paketleri yardımı yapıyor.
Bucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından çölyak hastaları için hazırlanan gıda paketi kolileri dağıtıldı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğan ile birlikte çölyak hastalarını ziyaret ettiler. Bucak’ta Dulkadın Kurt ve Anıl Doğan’ı evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretinde bulunan ve hasta ve yakınları ile sohbet eden Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Çölyak hastalığı beslenirken perhiz edilmemesi gereken özellikle glutenli gıdalara dikkat edilmesi gereken bir hastalık. Çölyak hastaları glutensiz gıdalarla beslenmesi gerektiğinden, bu gıdaların temin ve alımlarında sıkıntı çeken hastalarımıza destek olabilmek için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kanalı ile farkındalık yaratmak istedik. Bundan sonra ilçemizde bulunan çöylak hastalarının beslenmesine katkı sağlayabilmek için belediyemiz katkı verecek” dedi. Çölyak hastaları ve hasta yakınları ise, glütensiz gıdaların temininde zorlandıklarını dile getirerek şöyle dediler “Bu hastalık tedavi edilmeyen hayat boyu süren bir hastalık. Beslenirken normal gıdalardan beslenilmesi halinde hemen belirtileri çıkarak büyük rahatsızlıklar veriyor. Glutensiz gıdalar ile beslenilmesi gerekiyor. Bu gıdalar pahalı olduğu için ya almakta sıkıntı çekiyor yada temin edemiyoruz. Bucak Belediyesinin verdiği glutensiz gıdalar için teşekkür ediyoruz” derlerken belediyenin glutensiz gıda paketini bir defa değil sürekli yapması talebinde bulundular. Belediye Başkanı Emrullah Ünal hasta çölyak hasta ziyaretlerinde çocuklara oyuncak dağıttı.           
BUCAK Belediyesi ilçede bulunan çölyak hastalarına glütensiz gıda paketleri yardımı yapıyor.

Bucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından çölyak hastaları için hazırlanan gıda paketi kolileri dağıtıldı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğan ile birlikte çölyak hastalarını ziyaret ettiler. Bucak’ta Dulkadın Kurt ve Anıl Doğan’ı evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretinde bulunan ve hasta ve yakınları ile sohbet eden Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Çölyak hastalığı beslenirken perhiz edilmemesi gereken özellikle glutenli gıdalara dikkat edilmesi gereken bir hastalık. Çölyak hastaları glutensiz gıdalarla beslenmesi gerektiğinden, bu gıdaların temin ve alımlarında sıkıntı çeken hastalarımıza destek olabilmek için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kanalı ile farkındalık yaratmak istedik. Bundan sonra ilçemizde bulunan çöylak hastalarının beslenmesine katkı sağlayabilmek için belediyemiz katkı verecek” dedi. Çölyak hastaları ve hasta yakınları ise, glütensiz gıdaların temininde zorlandıklarını dile getirerek şöyle dediler “Bu hastalık tedavi edilmeyen hayat boyu süren bir hastalık. Beslenirken normal gıdalardan beslenilmesi halinde hemen belirtileri çıkarak büyük rahatsızlıklar veriyor. Glutensiz gıdalar ile beslenilmesi gerekiyor. Bu gıdalar pahalı olduğu için ya almakta sıkıntı çekiyor yada temin edemiyoruz. Bucak Belediyesinin verdiği glutensiz gıdalar için teşekkür ediyoruz” derlerken belediyenin glutensiz gıda paketini bir defa değil sürekli yapması talebinde bulundular.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal hasta çölyak hasta ziyaretlerinde çocuklara oyuncak dağıttı.      

    

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.