İYİ Partili Tatlıoğlu: Seçim düzenlemesinin arızaları çok

Siyaset (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.03.2022 - 16:46, Güncelleme: 14.03.2022 - 17:00
 

İYİ Partili Tatlıoğlu: Seçim düzenlemesinin arızaları çok

İYİ Partili Tatlıoğlu: Seçim düzenlemesinin arızaları çok
İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM Başkanlığına sunulan Seçim Kanunu teklifine ilişkin, "Seçime giderken, seçim kanunu değiştiren bütün siyasal iktidarlar seçimi kaybetmiştir. Ayrıca bu seçim düzenlemesinin arızaları da çoktur" dedi. İYİ Partili Tatlıoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ile MHP'nin ortak imzası ile Meclis'e sunulan Seçim Kanunu teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tatlıoğlu, İYİ Parti'nin Türk siyasi hayatına girmesinin ardından AK Parti'nin TBMM'deki gücünü kaybettiğini belirterek, "2019'da da iktidar büyükşehirlerdeki siyasal gücünü kaybetmiştir. Şimdi sıra bu iktidarın, Cumhur İttifakı'nın tasfiyesidir. Bu görünmektedir" dedi.  Çok partili sisteme girildikten sonra Türkiye'de farklı seçim sistemlerinin denendiğini hatırlatan Tatlıoğlu, "Ama seçime giderken, seçim kanunu değiştiren bütün siyasal iktidarlar seçimi kaybetmiştir. Bu değişiklik neticesinde yine akıbet aynı olacaktır. Ayrıca bu seçim düzenlemesinin arızaları da çoktur." diye konuştu. 'MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ' Tatlıoğlu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiğini belirterek, Türkiye'nin diplomatik çabalarına vurgu yaptı. Tatlıoğlu,  "Diplomatik çözüm arayışlarını memnuniyetle karşılamaktayız. Sorunun uluslararası hukuk ve insan hakları çerçevesinde çözülmesini arzu etmekteyiz. Bu kapsamda Rusya'yı Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygıya çağırıyor ve Rusya'yı işgal ettiği topraklardan bir an önce çıkmaya davet ediyoruz. Türkiye her aklı başında ülke gibi bölgesindeki kavgaları kovmak ve istikrarı sağlamak için her türlü gayreti göstermelidir" ifadesini kullandı. (DHA)      
İYİ Partili Tatlıoğlu: Seçim düzenlemesinin arızaları çok

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM Başkanlığına sunulan Seçim Kanunu teklifine ilişkin, "Seçime giderken, seçim kanunu değiştiren bütün siyasal iktidarlar seçimi kaybetmiştir. Ayrıca bu seçim düzenlemesinin arızaları da çoktur" dedi.

İYİ Partili Tatlıoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ile MHP'nin ortak imzası ile Meclis'e sunulan Seçim Kanunu teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tatlıoğlu, İYİ Parti'nin Türk siyasi hayatına girmesinin ardından AK Parti'nin TBMM'deki gücünü kaybettiğini belirterek, "2019'da da iktidar büyükşehirlerdeki siyasal gücünü kaybetmiştir. Şimdi sıra bu iktidarın, Cumhur İttifakı'nın tasfiyesidir. Bu görünmektedir" dedi. 
Çok partili sisteme girildikten sonra Türkiye'de farklı seçim sistemlerinin denendiğini hatırlatan Tatlıoğlu, "Ama seçime giderken, seçim kanunu değiştiren bütün siyasal iktidarlar seçimi kaybetmiştir. Bu değişiklik neticesinde yine akıbet aynı olacaktır. Ayrıca bu seçim düzenlemesinin arızaları da çoktur." diye konuştu.
'MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ'
Tatlıoğlu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiğini belirterek, Türkiye'nin diplomatik çabalarına vurgu yaptı. Tatlıoğlu,  "Diplomatik çözüm arayışlarını memnuniyetle karşılamaktayız. Sorunun uluslararası hukuk ve insan hakları çerçevesinde çözülmesini arzu etmekteyiz. Bu kapsamda Rusya'yı Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygıya çağırıyor ve Rusya'yı işgal ettiği topraklardan bir an önce çıkmaya davet ediyoruz. Türkiye her aklı başında ülke gibi bölgesindeki kavgaları kovmak ve istikrarı sağlamak için her türlü gayreti göstermelidir" ifadesini kullandı. (DHA)

 

 

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.