Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitler anıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.03.2022 - 13:22, Güncelleme: 18.03.2022 - 13:57
 

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitler anıldı

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitler anıldı
18 MART Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Uncalı Mezarlığı içerisindeki şehitlikte tören düzenlendi. Törene Vali Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Çok sayıda şehit yakını ve gazinin de katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Askerlerin saygı atışı ile devam eden tören, Vali Yazıcı'nın şehitlik defterine günün anlam ve önemini anlatan yazı yazmasıyla sürdü. Vali Yazıcı, Şehitlik Defteri'ne şunları yazdı; "Aziz Şehitlerimiz, sizler canlarınızı hiçe sayarak verdiğiniz destansı mücadele ile bu toprakları bizlere vatan kıldınız. İnancınız, cesaretiniz ve kahramanlıklarınızla şanlı bayrağımıza rüzgar oldunuz. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarınızı ortaya koymaktan çekinmeyerek devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin teminatı oldunuz. Bizlere miras bırakılan vatan topraklarının her karışı için canımızı feda etmekten, kanlarımızı aziz Türk milletinin istiklali ve istikbali için akıtmaktan bir an bile geri durmayacağımıza, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet payidar kalması için üzerimize düşeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimize sizlerin huzurunuzda bir kez daha söz veriyoruz. Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz! Yüce Türk Milleti size minnettar." Tören, şehit mezarlarının ziyaretiyle sürdü. Protokol, şehitlikteki mezarları tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Yazıcı, yanındakilerle birlikte polis şehitliğine geçti. Burada da görevleri başında şehit olan polislerin ailelerine başsağlığı dileyen Yazıcı, 15 Temmuz şehitlerinin mezarlarını da ziyaret etti. Ardından şehitlik içinde bulunan ay-yıldız heykeli önünde protokol ve törene katılan polislerle birlikte fotoğraf çektirdi. LİSE ÖĞRENCİLERİNİN ANMA PROGRAMI Şehitlikteki anma töreninin ardından etkinlikler İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nce hazırlanan 18 Mart Çanattale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı programı, AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleşti. Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program duygusal anlara neden oldu. Etkinliklerin sonunda 8 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. FOTOĞRAFLI  
Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitler anıldı

18 MART Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Uncalı Mezarlığı içerisindeki şehitlikte tören düzenlendi. Törene Vali Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Çok sayıda şehit yakını ve gazinin de katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Askerlerin saygı atışı ile devam eden tören, Vali Yazıcı'nın şehitlik defterine günün anlam ve önemini anlatan yazı yazmasıyla sürdü.
Vali Yazıcı, Şehitlik Defteri'ne şunları yazdı;
"Aziz Şehitlerimiz, sizler canlarınızı hiçe sayarak verdiğiniz destansı mücadele ile bu toprakları bizlere vatan kıldınız. İnancınız, cesaretiniz ve kahramanlıklarınızla şanlı bayrağımıza rüzgar oldunuz. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarınızı ortaya koymaktan çekinmeyerek devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin teminatı oldunuz. Bizlere miras bırakılan vatan topraklarının her karışı için canımızı feda etmekten, kanlarımızı aziz Türk milletinin istiklali ve istikbali için akıtmaktan bir an bile geri durmayacağımıza, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet payidar kalması için üzerimize düşeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimize sizlerin huzurunuzda bir kez daha söz veriyoruz. Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz! Yüce Türk Milleti size minnettar."
Tören, şehit mezarlarının ziyaretiyle sürdü. Protokol, şehitlikteki mezarları tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Yazıcı, yanındakilerle birlikte polis şehitliğine geçti. Burada da görevleri başında şehit olan polislerin ailelerine başsağlığı dileyen Yazıcı, 15 Temmuz şehitlerinin mezarlarını da ziyaret etti. Ardından şehitlik içinde bulunan ay-yıldız heykeli önünde protokol ve törene katılan polislerle birlikte fotoğraf çektirdi.
LİSE ÖĞRENCİLERİNİN ANMA PROGRAMI
Şehitlikteki anma töreninin ardından etkinlikler İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nce hazırlanan 18 Mart Çanattale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı programı, AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleşti. Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program duygusal anlara neden oldu. Etkinliklerin sonunda 8 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.