Yaralı bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.03.2022 - 09:17, Güncelleme: 19.03.2022 - 09:17
 

Yaralı bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı

Yaralı bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı
İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – ADANA’nın Ceyhan İlçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Osmaniye’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesinde tedavi altına alındı. Sağ kanadında açık yara ve pençesinde kopmalar görülen yaban kuşu, tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin tamamlanması sonrasında hayvanat bahçesine gönderilecek. İlçeye bağlı Mustafabey Beldesi'nde, vatandaşlar tarafından uçamadığı fark edilen kızıl şahin, koruma altına alındı. Haber verilmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralı kuşu teslim alarak tedavisi için Osmaniye’ye getirdi. Yaban Hayvanı Acil İlk Müdahale Merkezi'nde veteriner hekim tarafından muayene edilen kuşun, sağ kanadında açık yara ve pençesinde kopma ve kesikler olduğu görüldü. Antibiyotik tedavisi ve vitamin takviyesi uygulanan kızıl şahinin rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından tekrar uçma yetisi kazanamayacağı için hayvanat bahçesine gönderileceği kaydedildi. (DHA) FOTOĞRAFLI 
Yaralı bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – ADANA’nın Ceyhan İlçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Osmaniye’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesinde tedavi altına alındı. Sağ kanadında açık yara ve pençesinde kopmalar görülen yaban kuşu, tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin tamamlanması sonrasında hayvanat bahçesine gönderilecek.
İlçeye bağlı Mustafabey Beldesi'nde, vatandaşlar tarafından uçamadığı fark edilen kızıl şahin, koruma altına alındı. Haber verilmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralı kuşu teslim alarak tedavisi için Osmaniye’ye getirdi. Yaban Hayvanı Acil İlk Müdahale Merkezi'nde veteriner hekim tarafından muayene edilen kuşun, sağ kanadında açık yara ve pençesinde kopma ve kesikler olduğu görüldü. Antibiyotik tedavisi ve vitamin takviyesi uygulanan kızıl şahinin rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından tekrar uçma yetisi kazanamayacağı için hayvanat bahçesine gönderileceği kaydedildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.