Prof. Dr. İlber Ortaylı: Çanakkale Savaşı, çok kanlı ve fedakar bir savaştır

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.03.2022 - 09:46, Güncelleme: 19.03.2022 - 09:46
 

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Çanakkale Savaşı, çok kanlı ve fedakar bir savaştır

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Çanakkale Savaşı, çok kanlı ve fedakar bir savaştır
İSTANBUL (DHA) - Bahçelievler Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 107'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, ‘Anadolu’nun Kilidi Çanakkale’ söyleşisi düzenledi. Moderatörlüğünü Pelin Çift’in yaptığı programa, Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu. Ortaylı, söyleşide yaptığı konuşmada, "Çanakkale Savaşı, çok kanlı ve fedakar bir savaştır. Çanakkale Savaşı’nın bizim için en önemli yanı ise yeni Türkiye’nin bir başlangıcı olmasıdır" dedi.   Çanakkale’den Kurtuluş’a sergisinin açılışıyla başlayan etkinliğe Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. “TEK VUCÜT OLMAMIZ GEREKİYOR” Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bahçelievler Belediyesi olarak her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanındayız. Bugün Çanakkale Zaferi’nin 107'nci yıldönümü. O dönemde düşmana dur demek hiç kolay değildi. Bir saniye sonra öleceğini bile bile hiç korkmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer komutanlarının emriyle saldırıya geçiyorlardı. Savaş zamanında bile düşmanlara hep iyi davranıyorlardı. Askerimiz kendi yarasına toprak basarken, düşmana mendilini veriyordu. Biz böyle bir milletin torunlarıyız. Ne kadar kendimizle övünsek azdır. Tek vücut olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. “MEKTEPLER BOŞ KALDI” Söyleşide konuşan Prof. Dr. Ortaylı, “Çanakkale vatan müdafaasının çok dar bir hatta somutlaşmış bir biçimidir. Büyük bir cihan harbine girişin en önemli savunmasıdır. Çanakkale Savaşı, çok kanlı ve fedakar bir savaştır. Çanakkale Savaşı’nın bizim için en önemli yanı ise yeni Türkiye’nin bir başlangıcı olmasıdır. Bu zaferin arkasında yatan olaylar var. İnsan gücünü kaybettik. Mektepler boş kaldı. Anadolu ağır zayiat verdi. Bu gibi olaylar tarihin dönüm noktalarıdır. 18 Mart bizim için çok önemli bir tarihtir” dedi.
Prof. Dr. İlber Ortaylı: Çanakkale Savaşı, çok kanlı ve fedakar bir savaştır

İSTANBUL (DHA) - Bahçelievler Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 107'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, ‘Anadolu’nun Kilidi Çanakkale’ söyleşisi düzenledi. Moderatörlüğünü Pelin Çift’in yaptığı programa, Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu. Ortaylı, söyleşide yaptığı konuşmada, "Çanakkale Savaşı, çok kanlı ve fedakar bir savaştır. Çanakkale Savaşı’nın bizim için en önemli yanı ise yeni Türkiye’nin bir başlangıcı olmasıdır" dedi.  

Çanakkale’den Kurtuluş’a sergisinin açılışıyla başlayan etkinliğe Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

“TEK VUCÜT OLMAMIZ GEREKİYOR”

Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bahçelievler Belediyesi olarak her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanındayız. Bugün Çanakkale Zaferi’nin 107'nci yıldönümü. O dönemde düşmana dur demek hiç kolay değildi. Bir saniye sonra öleceğini bile bile hiç korkmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer komutanlarının emriyle saldırıya geçiyorlardı. Savaş zamanında bile düşmanlara hep iyi davranıyorlardı. Askerimiz kendi yarasına toprak basarken, düşmana mendilini veriyordu. Biz böyle bir milletin torunlarıyız. Ne kadar kendimizle övünsek azdır. Tek vücut olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“MEKTEPLER BOŞ KALDI”

Söyleşide konuşan Prof. Dr. Ortaylı, “Çanakkale vatan müdafaasının çok dar bir hatta somutlaşmış bir biçimidir. Büyük bir cihan harbine girişin en önemli savunmasıdır. Çanakkale Savaşı, çok kanlı ve fedakar bir savaştır. Çanakkale Savaşı’nın bizim için en önemli yanı ise yeni Türkiye’nin bir başlangıcı olmasıdır. Bu zaferin arkasında yatan olaylar var. İnsan gücünü kaybettik. Mektepler boş kaldı. Anadolu ağır zayiat verdi. Bu gibi olaylar tarihin dönüm noktalarıdır. 18 Mart bizim için çok önemli bir tarihtir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.