Öğrencilere su tasarrufu sağlayan perlatör hediye edildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.03.2022 - 15:11, Güncelleme: 22.03.2022 - 15:33
 

Öğrencilere su tasarrufu sağlayan perlatör hediye edildi

Öğrencilere su tasarrufu sağlayan perlatör hediye edildi
  Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-BURSA’da İnegöl Belediyesi, Dünya Su Günü kapsamında öğrencilere yönelik, suyun önemine vurgu yapılan bilgilendirme semineri düzenledi. Programda öğrencilere musluklarda yüzde 80 su tasarrufu sağlayan perlatör hediye edildi. 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen seminerde Çevre Mühendisi Çiğdem Çotuk, öğrencilere suyun önemi, su tasarrufu ve gelecekte dünyayı bekleyen su kıtlığı sorununu anlattı. Seminerde konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün bir farkındalık çalışması yapmak adına sizleri buraya davet ettik. Malumunuz su kaynakları herkes için önemli. Bizim de bununla alakalı olarak farkındalığımızı nasıl arttırabiliriz diye arkadaşlarımız çalıştılar. Bizlerin sizlerden beklentileri; hepiniz gelecekte yaşamın içerisinde farklı rollerde yer almaya devam edeceksiniz. Ancak yaşamımızda dikkat etmemiz gereken hususları daha iyi kavrayalım ve büyüklerimizi sizler aracılığıyla farkındalığa eriştirelim istiyoruz” dedi. Çevre temizliğinin önemine de değinen Taban, “Bugün su kaynaklarımızı daha dikkatli kullanmayla ilgili bir aradayız ama benim sizlerden bir isteğim daha olacak, temizlik konusunu da lütfen atlamayalım. Çok üzüldüğüm bir şeyi paylaşmak istiyorum; Türkiye’de pek çoğumuz yediğimiz içtiğimiz şeylerin ambalajlarını, elimizdeki çöpleri yerlere atıyoruz. Bu noktada neden böyle yaptığımızı merak ederek araştırdığımızda kimileri ‘Ben vergi veriyorum, temizlemek zorundasınız’ diyor. Bunun doğru bir hareket olmadığını o kişilere hatırlatmaya çalışıyoruz. Evlerinizi, iş yerlerinizi kirletiyor musunuz? Hayır. Sokaklar da bizim ikinci evlerimiz. Evden sonraki yaşam alanlarımız. Buraları da kirletmemeliyiz” diye konuştu.  ÖĞRENCİLERE PERLATÖR HEDİYE EDİLDİ Program sonunda öğrencilere günün anlam ve önemine dikkat çekmek üzere, musluk başlarına takılan ve suya hava katarak yüzde 80’e varan su tasarrufu sağlayan perlatör hediye edildi. Su israfının önüne geçen ürünün, 1 muslukta yılda ortalama 350-400 ton su tasarrufu sağladığı belirtildi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Öğrencilere su tasarrufu sağlayan perlatör hediye edildi

 

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-BURSA’da İnegöl Belediyesi, Dünya Su Günü kapsamında öğrencilere yönelik, suyun önemine vurgu yapılan bilgilendirme semineri düzenledi. Programda öğrencilere musluklarda yüzde 80 su tasarrufu sağlayan perlatör hediye edildi.
22 Mart Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen seminerde Çevre Mühendisi Çiğdem Çotuk, öğrencilere suyun önemi, su tasarrufu ve gelecekte dünyayı bekleyen su kıtlığı sorununu anlattı. Seminerde konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün bir farkındalık çalışması yapmak adına sizleri buraya davet ettik. Malumunuz su kaynakları herkes için önemli. Bizim de bununla alakalı olarak farkındalığımızı nasıl arttırabiliriz diye arkadaşlarımız çalıştılar. Bizlerin sizlerden beklentileri; hepiniz gelecekte yaşamın içerisinde farklı rollerde yer almaya devam edeceksiniz. Ancak yaşamımızda dikkat etmemiz gereken hususları daha iyi kavrayalım ve büyüklerimizi sizler aracılığıyla farkındalığa eriştirelim istiyoruz” dedi.
Çevre temizliğinin önemine de değinen Taban, “Bugün su kaynaklarımızı daha dikkatli kullanmayla ilgili bir aradayız ama benim sizlerden bir isteğim daha olacak, temizlik konusunu da lütfen atlamayalım. Çok üzüldüğüm bir şeyi paylaşmak istiyorum; Türkiye’de pek çoğumuz yediğimiz içtiğimiz şeylerin ambalajlarını, elimizdeki çöpleri yerlere atıyoruz. Bu noktada neden böyle yaptığımızı merak ederek araştırdığımızda kimileri ‘Ben vergi veriyorum, temizlemek zorundasınız’ diyor. Bunun doğru bir hareket olmadığını o kişilere hatırlatmaya çalışıyoruz. Evlerinizi, iş yerlerinizi kirletiyor musunuz? Hayır. Sokaklar da bizim ikinci evlerimiz. Evden sonraki yaşam alanlarımız. Buraları da kirletmemeliyiz” diye konuştu. 
ÖĞRENCİLERE PERLATÖR HEDİYE EDİLDİ
Program sonunda öğrencilere günün anlam ve önemine dikkat çekmek üzere, musluk başlarına takılan ve suya hava katarak yüzde 80’e varan su tasarrufu sağlayan perlatör hediye edildi. Su israfının önüne geçen ürünün, 1 muslukta yılda ortalama 350-400 ton su tasarrufu sağladığı belirtildi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Bursa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.