Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel’den Dünya Su günü kutlaması

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 22.03.2022 - 16:22, Güncelleme: 22.03.2022 - 16:22
 

Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel’den Dünya Su günü kutlaması

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel Dünya Su günü dolayısı ile mesaj yayınladı.
Dünyada giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek ve içilebilir su kaynaklarının korunmasını ve arttırılmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 22 Mart günü Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır. 22 Mart günü Dünya Su Gününe ilişkin yönetim kurulu Başkanımız Bilal Özel: “ Su, bütün canlıların yaşamı için en temel maddedir. Yalnızca susuzluğu gidermez ya da sağlıklı olmayı sağlamaz; ekonomik, toplumsal ve insani gelişimi desteklemek için de yaşamsal önem taşır. Güvenli suya erişim sağlık için vazgeçilmezdir. Günümüzde dünya genelinde 2,2 milyar insan güvenli suya erişemiyor. Her damlası değerli, her damlasında hayat var. Suyu tasarruflu kullanmak ve su kaynaklarını korumak hepimizin görevidir. Dünyamızda her gün Tuz Gölü büyüklüğünde bir alan çölleşiyor. Akarsular göller ve su kaynaklarımız kirleniyor. Önümüzdeki yüzyılın en büyük sorunu su olacak. Dünyanın suya en çok ihtiyaç duyduğu “bugün”, hiçbir canlı sudan mahrum kalmasın. Hem kendimiz, hem de geleceğimiz için; Hayatımızın anlamı, yaşamımızın vazgeçilmezi olan SU'yu daha dikkatli kullanmalıyız. Su hayattır, su kaynaklarına ve hayatımıza sahip çıkalım. “ dedi.
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel Dünya Su günü dolayısı ile mesaj yayınladı.

Dünyada giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek ve içilebilir su kaynaklarının korunmasını ve arttırılmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 22 Mart günü Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır.

22 Mart günü Dünya Su Gününe ilişkin yönetim kurulu Başkanımız Bilal Özel:

“ Su, bütün canlıların yaşamı için en temel maddedir. Yalnızca susuzluğu gidermez ya da sağlıklı olmayı sağlamaz; ekonomik, toplumsal ve insani gelişimi desteklemek için de yaşamsal önem taşır.

Güvenli suya erişim sağlık için vazgeçilmezdir. Günümüzde dünya genelinde 2,2 milyar insan güvenli suya erişemiyor. Her damlası değerli, her damlasında hayat var. Suyu tasarruflu kullanmak ve su kaynaklarını korumak hepimizin görevidir.

Dünyamızda her gün Tuz Gölü büyüklüğünde bir alan çölleşiyor. Akarsular göller ve su kaynaklarımız kirleniyor. Önümüzdeki yüzyılın en büyük sorunu su olacak.

Dünyanın suya en çok ihtiyaç duyduğu “bugün”, hiçbir canlı sudan mahrum kalmasın. Hem kendimiz, hem de geleceğimiz için; Hayatımızın anlamı, yaşamımızın vazgeçilmezi olan SU'yu daha dikkatli kullanmalıyız.

Su hayattır, su kaynaklarına ve hayatımıza sahip çıkalım. “ dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.