MAKÜ, 9. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 23.03.2022 - 16:25, Güncelleme: 23.03.2022 - 16:25
 

MAKÜ, 9. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) ev sahipliğinde Bingöl Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi’nin katılımıyla birlikte düzenlenen 9. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi çevrimiçi olarak 19-20 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
144 ulusal, 152 uluslararası olmak üzere toplam 296 adet sözlü bildirinin olduğu kongrede Türkiye, Arnavutluk, Cezayir, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Mısır, Hindistan, Endonezya, İran, Kazakistan, Libya, Makedonya, Malezya, Fas, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Romanya, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Vietnam ve Ukrayna olmak üzere 24 farklı ülkeden bilim insanları tarafından gönderilen bildirilere yer verildi. Kongre açılış konuşmalarını Kongre Başkanı Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner ve Kongre Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar yaptı. Kongre Başkanı Prof. Dr. Hakan Öner açılış konuşmasında, düzenlenen kongrede tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kırsal kalkınmayı da geniş bir çerçevede ele alan konuların yer aldığını, günümüzde bilimin ve teknolojinin hızla geliştiğini ve buna paralel olarak bilimsel çalışmaların niteliğinin arttığını,  özellikle tarım ve hayvancılık konusunda geliştirilen teknolojilerin kırsal kalkınma için önemli bir unsur olduğunu, stratejik öneme sahip olan tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanında toplumsal gereksinimleri karşılayabilmek için nitelikli insan kaynağına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda kongreye ilgi göstererek bilimsel çalışmalarını gönderen bilim insanlarına ve kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, katılımcılara başarılar diledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar açılış konuşmasında; “Hayvancılık alanında ihtisaslaşmış ve bu alanda bölgesel kalkınma misyonu üstlenmiş bir üniversite olarak Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi düzenliyor olmak üniversitemiz için özel bir önem taşıyor ve böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Üniversite olarak 4 yılı aşkın bir süredir hastalıklarla mücadeleden tanı teknolojilerine, hayvan beslemeden yetiştiricilerin eğitimine, hayvancılık teknolojilerinden sektördeki işletmelerin belgelendirilmesine ve süt ürünlerine kadar sektörün tüm alanlarında çok sayıda proje yürütüyoruz. Bu çalışmaların her aşamasında başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere sektördeki tüm sivil toplum kuruluşları ve yetiştiriciler ile yakın çalışma içerisinde olduk ve her zaman onlardan beslenerek çalışmalarımıza yön verdik. Bu bakış açısıyla bu kongrede sunulan bilimsel çalışmalardan da son derece istifade edeceğimize ve besleneceğimize inanıyorum. Kongrenin düzenlenmesi için desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz’a, Bingöl, Muş Alparlan ve Siirt Üniversitelerimizin değerli rektörlerine, Kongre Düzenleme ve Bilim Kurulu’na, Kongre Oturum Başkanlarına, Kongre Koordinatörü Doç. Dr. Seyithan Seydoşoğlu’na ve Kongrede sunulmak üzere bildiri gönderen tüm bilim insanlarına teşekkür ederim” dedi. İki gün süren kongrede tarım ve hayvancılık alanında 144 ulusal, 152 uluslararası olmak üzere toplam 296 adet sözlü bildiri sunumları gerçekleştirildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) ev sahipliğinde Bingöl Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi’nin katılımıyla birlikte düzenlenen 9. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi çevrimiçi olarak 19-20 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

144 ulusal, 152 uluslararası olmak üzere toplam 296 adet sözlü bildirinin olduğu kongrede Türkiye, Arnavutluk, Cezayir, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Mısır, Hindistan, Endonezya, İran, Kazakistan, Libya, Makedonya, Malezya, Fas, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Romanya, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Vietnam ve Ukrayna olmak üzere 24 farklı ülkeden bilim insanları tarafından gönderilen bildirilere yer verildi.

Kongre açılış konuşmalarını Kongre Başkanı Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner ve Kongre Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar yaptı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Hakan Öner açılış konuşmasında, düzenlenen kongrede tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kırsal kalkınmayı da geniş bir çerçevede ele alan konuların yer aldığını, günümüzde bilimin ve teknolojinin hızla geliştiğini ve buna paralel olarak bilimsel çalışmaların niteliğinin arttığını,  özellikle tarım ve hayvancılık konusunda geliştirilen teknolojilerin kırsal kalkınma için önemli bir unsur olduğunu, stratejik öneme sahip olan tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanında toplumsal gereksinimleri karşılayabilmek için nitelikli insan kaynağına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda kongreye ilgi göstererek bilimsel çalışmalarını gönderen bilim insanlarına ve kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, katılımcılara başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar açılış konuşmasında; “Hayvancılık alanında ihtisaslaşmış ve bu alanda bölgesel kalkınma misyonu üstlenmiş bir üniversite olarak Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi düzenliyor olmak üniversitemiz için özel bir önem taşıyor ve böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Üniversite olarak 4 yılı aşkın bir süredir hastalıklarla mücadeleden tanı teknolojilerine, hayvan beslemeden yetiştiricilerin eğitimine, hayvancılık teknolojilerinden sektördeki işletmelerin belgelendirilmesine ve süt ürünlerine kadar sektörün tüm alanlarında çok sayıda proje yürütüyoruz. Bu çalışmaların her aşamasında başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere sektördeki tüm sivil toplum kuruluşları ve yetiştiriciler ile yakın çalışma içerisinde olduk ve her zaman onlardan beslenerek çalışmalarımıza yön verdik. Bu bakış açısıyla bu kongrede sunulan bilimsel çalışmalardan da son derece istifade edeceğimize ve besleneceğimize inanıyorum. Kongrenin düzenlenmesi için desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz’a, Bingöl, Muş Alparlan ve Siirt Üniversitelerimizin değerli rektörlerine, Kongre Düzenleme ve Bilim Kurulu’na, Kongre Oturum Başkanlarına, Kongre Koordinatörü Doç. Dr. Seyithan Seydoşoğlu’na ve Kongrede sunulmak üzere bildiri gönderen tüm bilim insanlarına teşekkür ederim” dedi.

İki gün süren kongrede tarım ve hayvancılık alanında 144 ulusal, 152 uluslararası olmak üzere toplam 296 adet sözlü bildiri sunumları gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.