MAKÜ’de “Anadolu’dan Avşar Ellerine Türkü Kervanı” Etkinliği Düzenlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 31.03.2022 - 12:07, Güncelleme: 31.03.2022 - 12:07
 

MAKÜ’de “Anadolu’dan Avşar Ellerine Türkü Kervanı” Etkinliği Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu (KÜSAT) tarafından “Anadolu’dan Avşar Ellerine Türkü Kervanı” isimli türkü gecesi düzenlendi.
MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen Türkü Gecesine Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yoğun katılımın olduğu gecenin açılış konuşmasını KÜSAT Başkanı Mesut Alan yaptı. Alan konuşmasında; “Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğumuz adından da anlaşıldığı üzere toplumumuzun kültürünü, gelenek ve göreneklerini anlatmayı her zaman kendine görev edinmiştir. Türküler, halkoyunları, düğünler, cenazeler şimdiye kadar neleri anlatmadık ki. Her etkinlik değerlerimize daha da bağlanmamıza ve sahip çıkmamıza vesile oldu. Böylesi güzel bir akşamı hazırlamamızda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi Konuşmadan sonra Yöre Sanatçısı Çiğdem Gül ve Topluluk Şiir Kurulu Başkanı Muhammet Emin Güneş tarafından tiyatral canlandırma ile türkülerin hikayeleri anlatılarak seslendirildi. Zeynep’im, Ormancı, Uyan Sunam, Güzelliğin On Para Etmez Bu Bendeki Aşk Olmasa gibi türkülerin seslendirildiği geceye Türk Halk Müziği Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Gökhan Çağırgan da sesi ve sazıyla eşlik etti. Topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Raşit Acar’ın da yer aldığı gecede halk oyunları gösterisi de yapıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte türkü severler unutulmaz bir gece yaşadı. Türkü şöleninin sonunda topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Raşit Acar tarafından Türk Halk Müziği Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Görevlisi Gökhan Çağırgan ve Topluluk Müzik Kurulu Başkanı Mehmet Şentürk Özdemir’e plaket verildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu (KÜSAT) tarafından “Anadolu’dan Avşar Ellerine Türkü Kervanı” isimli türkü gecesi düzenlendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen Türkü Gecesine Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yoğun katılımın olduğu gecenin açılış konuşmasını KÜSAT Başkanı Mesut Alan yaptı.

Alan konuşmasında; “Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğumuz adından da anlaşıldığı üzere toplumumuzun kültürünü, gelenek ve göreneklerini anlatmayı her zaman kendine görev edinmiştir. Türküler, halkoyunları, düğünler, cenazeler şimdiye kadar neleri anlatmadık ki. Her etkinlik değerlerimize daha da bağlanmamıza ve sahip çıkmamıza vesile oldu. Böylesi güzel bir akşamı hazırlamamızda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi

Konuşmadan sonra Yöre Sanatçısı Çiğdem Gül ve Topluluk Şiir Kurulu Başkanı Muhammet Emin Güneş tarafından tiyatral canlandırma ile türkülerin hikayeleri anlatılarak seslendirildi. Zeynep’im, Ormancı, Uyan Sunam, Güzelliğin On Para Etmez Bu Bendeki Aşk Olmasa gibi türkülerin seslendirildiği geceye Türk Halk Müziği Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Gökhan Çağırgan da sesi ve sazıyla eşlik etti. Topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Raşit Acar’ın da yer aldığı gecede halk oyunları gösterisi de yapıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte türkü severler unutulmaz bir gece yaşadı.

Türkü şöleninin sonunda topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Raşit Acar tarafından Türk Halk Müziği Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Görevlisi Gökhan Çağırgan ve Topluluk Müzik Kurulu Başkanı Mehmet Şentürk Özdemir’e plaket verildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.