KENT VİZYON PROGRAMINA KONUK OLAN İŞ İNSANI CADIL, BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ CANLI YAYINDA ANLATTI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 01.04.2022 - 08:42, Güncelleme: 01.04.2022 - 08:42
 

KENT VİZYON PROGRAMINA KONUK OLAN İŞ İNSANI CADIL, BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ CANLI YAYINDA ANLATTI

World Türk Program Yapımcısı/Gazeteci Elif Akgül’ün hazırlayıp sunduğu Kent Vizyon programının canlı yayın konuğu olan Portsan Mermer Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Mehmet Cadıl, hayatını ve başarı öyküsünü izleyicilerle paylaştı.
Kanal 15 Televizyonu stüdyolarında çekimi yapılan ve World Türk ile ortak yayınlanan canlı yayında Elif Akgül’ün sorularını cevaplayan İş İnsanı Cadıl, herkesin bir hayali ve ideali olması gerektiğini, bu hayalin peşinden giderken de emek vermesi gerektiğini söyledi. Yoksul bir ailenin çocuğu olarak 5-6 yaşlarında simit satarak başladığı ticaret hayatında Antalya’da akü tamirhanesinde çırak olarak çalıştığını, burada kazanıp biriktirdiği parayla o dönemde Bucak’ta eksik olan Akü Tamirhanesini kurduğunu sonrasında Portsan İskele Fabrikasını kuran 6 ortaktan biri olduğunu ve bugünlerine nasıl geldiğini anlattı. Eğitimin öneminden ve hayat felsefesi olarak tutunduğu 3 değerden bahseden Cadıl, “Çalışkan, tutumlu ve ahlaklı olmak en önemli üç değerdir, biri eksikse başarı mümkün değildir” diyerek ilkokul mezunu bir İş İnsanı olarak bugün üniversitelerde Başarılı Bir İş İnsanı olarak Kariyer Günleri etkinliklerinde öğrencilere konferans vermenin kolay bir yolculuk olmadığını belirtti. Annesini çok küçük yaşlarda sağlık sorunları nedeniyle kaybeden ve çalışmak zorunda olduğu için okuyamadığını belirten Cadıl, Eğitim ve sağlığa yaptığı yatırımların sebebinin bunlar olduğunu belirtti. Gençlere, çocuk yetiştiren anne ve babalara hayatından çıkardığı derslerden yola çıkarak tavsiyelerde bulundu.  
World Türk Program Yapımcısı/Gazeteci Elif Akgül’ün hazırlayıp sunduğu Kent Vizyon programının canlı yayın konuğu olan Portsan Mermer Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Mehmet Cadıl, hayatını ve başarı öyküsünü izleyicilerle paylaştı.

Kanal 15 Televizyonu stüdyolarında çekimi yapılan ve World Türk ile ortak yayınlanan canlı yayında Elif Akgül’ün sorularını cevaplayan İş İnsanı Cadıl, herkesin bir hayali ve ideali olması gerektiğini, bu hayalin peşinden giderken de emek vermesi gerektiğini söyledi. Yoksul bir ailenin çocuğu olarak 5-6 yaşlarında simit satarak başladığı ticaret hayatında Antalya’da akü tamirhanesinde çırak olarak çalıştığını, burada kazanıp biriktirdiği parayla o dönemde Bucak’ta eksik olan Akü Tamirhanesini kurduğunu sonrasında Portsan İskele Fabrikasını kuran 6 ortaktan biri olduğunu ve bugünlerine nasıl geldiğini anlattı.

Eğitimin öneminden ve hayat felsefesi olarak tutunduğu 3 değerden bahseden Cadıl, “Çalışkan, tutumlu ve ahlaklı olmak en önemli üç değerdir, biri eksikse başarı mümkün değildir” diyerek ilkokul mezunu bir İş İnsanı olarak bugün üniversitelerde Başarılı Bir İş İnsanı olarak Kariyer Günleri etkinliklerinde öğrencilere konferans vermenin kolay bir yolculuk olmadığını belirtti. Annesini çok küçük yaşlarda sağlık sorunları nedeniyle kaybeden ve çalışmak zorunda olduğu için okuyamadığını belirten Cadıl, Eğitim ve sağlığa yaptığı yatırımların sebebinin bunlar olduğunu belirtti. Gençlere, çocuk yetiştiren anne ve babalara hayatından çıkardığı derslerden yola çıkarak tavsiyelerde bulundu.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.