Kurtlar, Demre'de 13 keçiyi telef etti

Dünya (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.04.2022 - 08:56, Güncelleme: 04.04.2022 - 08:56
 

Kurtlar, Demre'de 13 keçiyi telef etti

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde kurtlar, Aziz Beşkeçili'nin küçükbaş hayvan sürücüne saldırdı. Kurtlar, 13 keçiyi parçalayarak telef etti, 2 keçiyi de yaraladı.
Demre İlçesi'ne bağlı Davazlar Mahallesi'nde, geçimini hayvancılıkla sağlayan Aziz Beşkeçili'nin küçükbaş hayvan sürüsüne gündüz vakti kurtlar saldırdı.   Olay Davazlar Mahallesi'ne komşu Yavu Mahallesi'nin Üç Dere Mevkii'nde meydana geldi. Beşkeçili'ye ait keçi sürüsü otlarken, saat 17.00 sıralarında sürü biranda karıştı. Sürünün başındaki Aziz Beşkeçili'nin kızları Gönül ve Emine Beşkeçili'nin çığlıkları arasında sürünün arasına dalan kurtlar, 13 keçiyi parçaladı. Saldırıda 2 keçiyi de yaraladı. Kızlarının telefonuyla sürünün olduğu yere koşan Aziz Beşkeçili, sayım yaptı. Sürüden 13 keçisinin kayıp olduğunu tesbit etti. Alanda araştırma yapan Aziz Beşkeçili, "2 keçiyi yaralı olarak buldum, 4 keçiyi kurtlar paramparça etmiş. Şu anda dokuz keçim kayıp. Ölen ve kaybolan 9 keçim yeni yavrulamıştı. 9 oğlak öksüz kaldı. Onları artık biberonla besleyeceğim. Annesiz yeni doğmuş bir çocuk ne yaparsanız yapın, sağlıklı büyüyemez. Benim oğlaklarımda sağlıklı büyüyemez. Kayıp keçilerden 3 tanesi de hamile idi. 15 gün içinde yavrulayacaklardı. Yaklaşık 30 bin liraya yakın zararım var" dedi.   Bakanlığın yılda keçi başına 35 lira destek verdiğini söyleyen Aziz Beşkeçili, "Ben bunu istemiyorum. Bunun yerine devletimizden bu kurtlara bir çare bulmasını istiyorum" diye konuştu.  
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde kurtlar, Aziz Beşkeçili'nin küçükbaş hayvan sürücüne saldırdı. Kurtlar, 13 keçiyi parçalayarak telef etti, 2 keçiyi de yaraladı.

Demre İlçesi'ne bağlı Davazlar Mahallesi'nde, geçimini hayvancılıkla sağlayan Aziz Beşkeçili'nin küçükbaş hayvan sürüsüne gündüz vakti kurtlar saldırdı.


 

Olay Davazlar Mahallesi'ne komşu Yavu Mahallesi'nin Üç Dere Mevkii'nde meydana geldi. Beşkeçili'ye ait keçi sürüsü otlarken, saat 17.00 sıralarında sürü biranda karıştı. Sürünün başındaki Aziz Beşkeçili'nin kızları Gönül ve Emine Beşkeçili'nin çığlıkları arasında sürünün arasına dalan kurtlar, 13 keçiyi parçaladı. Saldırıda 2 keçiyi de yaraladı. Kızlarının telefonuyla sürünün olduğu yere koşan Aziz Beşkeçili, sayım yaptı. Sürüden 13 keçisinin kayıp olduğunu tesbit etti. Alanda araştırma yapan Aziz Beşkeçili, "2 keçiyi yaralı olarak buldum, 4 keçiyi kurtlar paramparça etmiş. Şu anda dokuz keçim kayıp. Ölen ve kaybolan 9 keçim yeni yavrulamıştı. 9 oğlak öksüz kaldı. Onları artık biberonla besleyeceğim. Annesiz yeni doğmuş bir çocuk ne yaparsanız yapın, sağlıklı büyüyemez. Benim oğlaklarımda sağlıklı büyüyemez. Kayıp keçilerden 3 tanesi de hamile idi. 15 gün içinde yavrulayacaklardı. Yaklaşık 30 bin liraya yakın zararım var" dedi.


 

Bakanlığın yılda keçi başına 35 lira destek verdiğini söyleyen Aziz Beşkeçili, "Ben bunu istemiyorum. Bunun yerine devletimizden bu kurtlara bir çare bulmasını istiyorum" diye konuştu.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.