Antalya'da BilimFest rüzgarı esti

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.04.2022 - 12:45, Güncelleme: 04.04.2022 - 12:45
 

Antalya'da BilimFest rüzgarı esti

Antalya'da BilimFest rüzgarı esti
  ANTALYA (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin Antalya Bilim Merkezi ile kapılarını araladığı BilimFest, 3 gün boyunca Antalyalıları bilimin ışığında aydınlattı. Türkiye'nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ile kapılarını açan BilimFest, büyük ilgi gördü. Antalyalıları 3 gün boyunca bilim ve teknoloji dünyasında buluşturan festival hatıralarda güzel izler bıraktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen bilim festivali, Antalyalıların ilgi odağı oldu. Festivalde bilim ve teknoloji devleri buluştu, Türkiye'nin gurur tablosu sergilendi, ziyaretçiler bilimin ışığında aydınlandı. Türkiye'deki uzay çalışmaları, astronomiden insanlı uzay uçuşlarına kadar birçok konunun ele alındığı söyleşiler gerçekleştirildi. Dokumapark'ta 3 günde binlerce ziyaretçi ağırlayan bilim ve teknoloji festivaline Türk yıldızlarının gökyüzünde sürdürdüğü muhteşem gösteriler de ayrı bir renk kattı. Kolluk kuvvetleri tarafından oluşturulan eğitici çalışmalarda çocukların ilgi odağı oldu. İçişleri Bakanlığı'nın Mobil Eğitim Tırı ile çocuklara 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' programı kapsamında uygulamalı trafik eğitimi verildi. Eğitimler sırasında hayat kurtaran emniyet kemerinin önemine vurgu yapıldı. Ziyaretçiler, Jandarma Arama Kurtarma Timi'nin tırmanma çalışmalarına da uygulamalı olarak katılma imkanı buldu. Suçluların korkulu rüyası Jandarma Köpek Timi'nin gösterisi ise nefesleri kesti. BİLİMFEST BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Dünya çapında kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri olan milli gururumuz T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopteri, TÜMOSAN'ın Türkiye'nin yerlilik oranı en yüksek askeri aracı olarak geliştirdiği Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç PUSAT, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir çok harekatında kullanılan en popüler ve en etkili ateş destek muharebe aracı T-155 FIRTINA OBÜSÜ göz kamaştırdı. Gururla sergilenen Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş(TUSAŞ) tarafından geliştirilen dev boyutlu insansız hava aracı AKSUNGUR, Türkiye'nin silahlı insansız ilk deniz aracı ULAQ ile Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türkiye'nin uzaya gönderilen 7'nci haberleşme uydusu Türksat 4B de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Antalya Bilim Festivali'ne HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Tübitak Sage, Tübitak BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK UZAY, Solo Türk ve Türk Yıldızları, TÜMOSAN gibi Türk sanayisi ile bilim ve teknolojisine önemli katkılar sunan kuruluşlar katıldı. FOTOĞRAFLI  
Antalya'da BilimFest rüzgarı esti

 

ANTALYA (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin Antalya Bilim Merkezi ile kapılarını araladığı BilimFest, 3 gün boyunca Antalyalıları bilimin ışığında aydınlattı.

Türkiye'nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ile kapılarını açan BilimFest, büyük ilgi gördü. Antalyalıları 3 gün boyunca bilim ve teknoloji dünyasında buluşturan festival hatıralarda güzel izler bıraktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen bilim festivali, Antalyalıların ilgi odağı oldu. Festivalde bilim ve teknoloji devleri buluştu, Türkiye'nin gurur tablosu sergilendi, ziyaretçiler bilimin ışığında aydınlandı. Türkiye'deki uzay çalışmaları, astronomiden insanlı uzay uçuşlarına kadar birçok konunun ele alındığı söyleşiler gerçekleştirildi. Dokumapark'ta 3 günde binlerce ziyaretçi ağırlayan bilim ve teknoloji festivaline Türk yıldızlarının gökyüzünde sürdürdüğü muhteşem gösteriler de ayrı bir renk kattı. Kolluk kuvvetleri tarafından oluşturulan eğitici çalışmalarda çocukların ilgi odağı oldu. İçişleri Bakanlığı'nın Mobil Eğitim Tırı ile çocuklara 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' programı kapsamında uygulamalı trafik eğitimi verildi. Eğitimler sırasında hayat kurtaran emniyet kemerinin önemine vurgu yapıldı. Ziyaretçiler, Jandarma Arama Kurtarma Timi'nin tırmanma çalışmalarına da uygulamalı olarak katılma imkanı buldu. Suçluların korkulu rüyası Jandarma Köpek Timi'nin gösterisi ise nefesleri kesti.

BİLİMFEST BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Dünya çapında kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri olan milli gururumuz T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopteri, TÜMOSAN'ın Türkiye'nin yerlilik oranı en yüksek askeri aracı olarak geliştirdiği Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç PUSAT, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir çok harekatında kullanılan en popüler ve en etkili ateş destek muharebe aracı T-155 FIRTINA OBÜSÜ göz kamaştırdı.

Gururla sergilenen Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş(TUSAŞ) tarafından geliştirilen dev boyutlu insansız hava aracı AKSUNGUR, Türkiye'nin silahlı insansız ilk deniz aracı ULAQ ile Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türkiye'nin uzaya gönderilen 7'nci haberleşme uydusu Türksat 4B de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Antalya Bilim Festivali'ne HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Tübitak Sage, Tübitak BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK UZAY, Solo Türk ve Türk Yıldızları, TÜMOSAN gibi Türk sanayisi ile bilim ve teknolojisine önemli katkılar sunan kuruluşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.