Manavgat'ta tarihi eser operasyonu

Asayiş (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.04.2022 - 13:21, Güncelleme: 13.04.2022 - 13:54
 

Manavgat'ta tarihi eser operasyonu

Manavgat'ta tarihi eser operasyonu
 ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma operasyonunda Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen heykel ve lahit ele geçirildi Aşağı Işıklar mahallesinde oturan A.Ö.'nün evinde tarihi eser bulunduğu ihbarı üzerine Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmada A.Ö.'nün evinde Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen mermer heykel ve lahit bulunduğu tespit edildi. Şüphelinin evine düzenlenen operasyonda heykel ve lahit ele geçirildi. Şüpheli A.Ö. hakkında '2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet' suçundan adli işlem yapıldı. FOTOĞRAFLI  
Manavgat'ta tarihi eser operasyonu

 ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma operasyonunda Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen heykel ve lahit ele geçirildi

Aşağı Işıklar mahallesinde oturan A.Ö.'nün evinde tarihi eser bulunduğu ihbarı üzerine Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmada A.Ö.'nün evinde Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen mermer heykel ve lahit bulunduğu tespit edildi. Şüphelinin evine düzenlenen operasyonda heykel ve lahit ele geçirildi. Şüpheli A.Ö. hakkında '2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet' suçundan adli işlem yapıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.