Afyonkarahisar'da havadan denetim

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.04.2022 - 15:52, Güncelleme: 13.04.2022 - 15:52
 

Afyonkarahisar'da havadan denetim

Afyonkarahisar'da havadan denetim
  İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da havadan yapılan denetimde, kural ihlali yaptığı tespit edilen 5 sürücüye jandarma ekiplerince 1673 lira ceza uygulanırken, 2 araç trafikten men edildi. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'na ekipleri, 6 noktada 13 personelle, Afyonkarahisar-Şuhut İl Yolu, Dinar-Çay İl Yolu, Çay-Bolvadin Devlet Yolu ve Bolvadin-Çobanlar İl Yolu güzergahında M17 helikopterle denetim yaptı. İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel ve Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek ile jandarma personellerinin katıldığı denetime helikopter ve drone ile havadan destek verildi. 2 saat süren denetimde 310 araç kontrol edildi. Ekipler kural ihlali yaptığı havadan tespit edilen 5 sürücüye, toplam 1673 lira ceza kesti. Evrak eksiği olanlara cezai işlem uygulandı. 2 araç ise trafik men edildi. Havadan helikopter ile trafik denetiminin sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak, park etme gibi ihlallerin önlenmesi amacıyla yapıldığı bildirildi. FOTOĞRAFLI
Afyonkarahisar'da havadan denetim

 

İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da havadan yapılan denetimde, kural ihlali yaptığı tespit edilen 5 sürücüye jandarma ekiplerince 1673 lira ceza uygulanırken, 2 araç trafikten men edildi.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'na ekipleri, 6 noktada 13 personelle, Afyonkarahisar-Şuhut İl Yolu, Dinar-Çay İl Yolu, Çay-Bolvadin Devlet Yolu ve Bolvadin-Çobanlar İl Yolu güzergahında M17 helikopterle denetim yaptı. İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel ve Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek ile jandarma personellerinin katıldığı denetime helikopter ve drone ile havadan destek verildi. 2 saat süren denetimde 310 araç kontrol edildi. Ekipler kural ihlali yaptığı havadan tespit edilen 5 sürücüye, toplam 1673 lira ceza kesti. Evrak eksiği olanlara cezai işlem uygulandı. 2 araç ise trafik men edildi.

Havadan helikopter ile trafik denetiminin sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak, park etme gibi ihlallerin önlenmesi amacıyla yapıldığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.