Yerli patates tohumları toprakla buluşuyor

Ekonomi (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.04.2022 - 14:00, Güncelleme: 14.04.2022 - 14:49
 

Yerli patates tohumları toprakla buluşuyor

Yerli patates tohumları toprakla buluşuyor
 NİĞDE  Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde geliştirilen yerli ve milli patates çeşitlerinin dikimleri yapılıyor. Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde çeşit geliştirme çalışmaları çeşitli ıslah projeleri ile  devam ediyor. Geliştirilen çeşitler ise Niğde bölgesinde toprakla buluşuyor.  Enstitü Müdürü Uğur Pırlak, "Enstitünün yaptığı melezleme ve seleksiyon çalışmaları neticesinde yüksek verimli, yemeklik ve sanayilik çeşit geliştirme çalışmaları yürütülmektedir.  Bu kapsamda 2022 sezonunda yeni yerli ve milli çeşitlerin geliştirilmesi için melezleme programına alınan, verim ve kalite yönünden iyi, adaptasyon kabiliyetleri yüksek olan aday çeşit adaylarımızın muhafaza ve üretimleri için merkez arazimize dikimlerini gerçekleştirdik. Yaptığımız AR-GE çalışmalarıyla birlikte ülkemizin patates tohumluğunda dışa bağımlığını ortadan kaldırmak ve Türkiye'nin bir tohumluk üretim üssü olması için bilgimiz, tecrübemiz ve tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Yerli patates tohumları toprakla buluşuyor

 NİĞDE  Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde geliştirilen yerli ve milli patates çeşitlerinin dikimleri yapılıyor.

Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde çeşit geliştirme çalışmaları çeşitli ıslah projeleri ile  devam ediyor. Geliştirilen çeşitler ise Niğde bölgesinde toprakla buluşuyor.  Enstitü Müdürü Uğur Pırlak, "Enstitünün yaptığı melezleme ve seleksiyon çalışmaları neticesinde yüksek verimli, yemeklik ve sanayilik çeşit geliştirme çalışmaları yürütülmektedir.  Bu kapsamda 2022 sezonunda yeni yerli ve milli çeşitlerin geliştirilmesi için melezleme programına alınan, verim ve kalite yönünden iyi, adaptasyon kabiliyetleri yüksek olan aday çeşit adaylarımızın muhafaza ve üretimleri için merkez arazimize dikimlerini gerçekleştirdik. Yaptığımız AR-GE çalışmalarıyla birlikte ülkemizin patates tohumluğunda dışa bağımlığını ortadan kaldırmak ve Türkiye'nin bir tohumluk üretim üssü olması için bilgimiz, tecrübemiz ve tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.