İL KOORDİNASYON KURULU VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 27.04.2022 - 09:10, Güncelleme: 27.04.2022 - 09:10
 

İL KOORDİNASYON KURULU VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında İl Koordinasyon Kurulunun 2022 yılı 1. dönem toplantısı yapıldı.
İl Özel İdaresi Toplantı salonunda yapılan toplantının açılışında Vali Arslantaş tarafından konuşma yapıldı. Vali Arslantaş konuşmasının ardından, Bölge Müdürlerinden başlayarak, yatırımcı kurumların yöneticileri tarafından sunumlar yapıldı. Her sunumun ardından katılımcılara söz verilerek, koordinasyonu gerektiren konular görüşülerek, karara bağlandı. Vali Arslantaş toplantının açılışında yaptığı konuşmada; İlimizde 2022 yılı Yatırım Programında önceki yıllardan devam eden ve yeni projeler ile birlikte 293 proje yer aldığını kaydetti.   Vali Arslantaş konuşmasının devamında, “Proje bedelleri toplamı 5.3 milyar TL olup,  bu projeler için önceki yıllarda toplam 968,3 milyon TL harcanmıştır. Programda olan 293 projeye 2022 yılında 610,9 milyon TL ödenek ayrılmış, bu ödeneğin ilk üç ay içerisinde yaklaşık 253 milyon TL’si harcanmış olup, nakdi gerçekleşme oranı % 41 ’dır. Yerel yönetim yatırımlarımızda ise proje sayısı 40 adet olup; proje bedelleri toplamı 234,5 milyon TL, 2022 yılında 40 projeye ayrılan ödenek ise 175,3 milyon TL dir. 2022 yılında ilk üç ayında bu ödeneğin 42 milyon TL’si harcanmıştır” dedi. Vali Arslantaş konuşmasının son bölümünde; “İlimizdeki kamu ve özel sektör kurumlarının birlik, beraberlik diyalog halinde ve dayanışma içerisinde vatandaşlarımıza hizmet yönünde çözüm odaklı çalışmalarını, çözülemeyen herhangi bir sorun olduğu takdirde en kısa sürede Valiliğimize bildirmelerini, bu bağlamda İlimizin gelişmesi ve kalkınmasında çaba gösteren, çalışan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor 2022 yılında yapılacak olan hizmetlerin, verimli, başarılı ve hayırlı olması temennisiyle tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi. Toplantıya başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdür V. Gökhan Körük, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.  
Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında İl Koordinasyon Kurulunun 2022 yılı 1. dönem toplantısı yapıldı.

İl Özel İdaresi Toplantı salonunda yapılan toplantının açılışında Vali Arslantaş tarafından konuşma yapıldı. Vali Arslantaş konuşmasının ardından, Bölge Müdürlerinden başlayarak, yatırımcı kurumların yöneticileri tarafından sunumlar yapıldı. Her sunumun ardından katılımcılara söz verilerek, koordinasyonu gerektiren konular görüşülerek, karara bağlandı.

Vali Arslantaş toplantının açılışında yaptığı konuşmada; İlimizde 2022 yılı Yatırım Programında önceki yıllardan devam eden ve yeni projeler ile birlikte 293 proje yer aldığını kaydetti.  
Vali Arslantaş konuşmasının devamında, “Proje bedelleri toplamı 5.3 milyar TL olup,  bu projeler için önceki yıllarda toplam 968,3 milyon TL harcanmıştır.

Programda olan 293 projeye 2022 yılında 610,9 milyon TL ödenek ayrılmış, bu ödeneğin ilk üç ay içerisinde yaklaşık 253 milyon TL’si harcanmış olup, nakdi gerçekleşme oranı % 41 ’dır.

Yerel yönetim yatırımlarımızda ise proje sayısı 40 adet olup; proje bedelleri toplamı 234,5 milyon TL, 2022 yılında 40 projeye ayrılan ödenek ise 175,3 milyon TL dir. 2022 yılında ilk üç ayında bu ödeneğin 42 milyon TL’si harcanmıştır” dedi.

Vali Arslantaş konuşmasının son bölümünde; “İlimizdeki kamu ve özel sektör kurumlarının birlik, beraberlik diyalog halinde ve dayanışma içerisinde vatandaşlarımıza hizmet yönünde çözüm odaklı çalışmalarını, çözülemeyen herhangi bir sorun olduğu takdirde en kısa sürede Valiliğimize bildirmelerini, bu bağlamda İlimizin gelişmesi ve kalkınmasında çaba gösteren, çalışan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor 2022 yılında yapılacak olan hizmetlerin, verimli, başarılı ve hayırlı olması temennisiyle tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Toplantıya başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdür V. Gökhan Körük, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.
 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.