Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan yaşamını yitirdi

Yaşam (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.04.2022 - 11:26, Güncelleme: 27.04.2022 - 11:50
 

Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan yaşamını yitirdi

Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan yaşamını yitirdi
 ANTALYA'nın Serik ilçesinde olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan (90), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan, 9 Nisan'da rahatsızlanınca Serik Devlet Hastanesi'ne götürüldü, buradan da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Solunum yetmezliği ve çoklu organ problemi teşhisi konulan Ogan, dün yaşamını yitirdi. Acı haberi, veteriner olan oğlu Faruk Ogan duyurdu. Ogan, "Babam İsmail Ogan, tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitirdi. Güreş camiasının ve sevenlerinin başı sağ olsun. Babamın cenazesi, 28 Nisan günü Eminceler Mezarlığı'na defnedilecek" dedi. İSMAİL OGAN KİMDİR? Olimpiyat şampiyonu İsmail Ogan, Yaşar Doğu ve Celal Atik gibi antrenörlerle çalıştı. 1960 Roma Yaz Olimpiyat Oyunları'nda serbest stil 73 kiloda gümüş madalya, 1964 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ise serbest stil 78 kiloda altın madalya kazanarak kürsüye çıktı. Dünya güreş şampiyonalarında ve Balkan şampiyonasında kazandığı madalyaları bulunan Ogan, aktif güreş yaşamını noktaladıktan sonra bir dönem antrenör olarak da çalıştı. (DHA)  FOTOĞRAFLI  
Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan yaşamını yitirdi

 ANTALYA'nın Serik ilçesinde olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan (90), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan, 9 Nisan'da rahatsızlanınca Serik Devlet Hastanesi'ne götürüldü, buradan da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Solunum yetmezliği ve çoklu organ problemi teşhisi konulan Ogan, dün yaşamını yitirdi. Acı haberi, veteriner olan oğlu Faruk Ogan duyurdu. Ogan, "Babam İsmail Ogan, tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitirdi. Güreş camiasının ve sevenlerinin başı sağ olsun. Babamın cenazesi, 28 Nisan günü Eminceler Mezarlığı'na defnedilecek" dedi.
İSMAİL OGAN KİMDİR?
Olimpiyat şampiyonu İsmail Ogan, Yaşar Doğu ve Celal Atik gibi antrenörlerle çalıştı. 1960 Roma Yaz Olimpiyat Oyunları'nda serbest stil 73 kiloda gümüş madalya, 1964 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ise serbest stil 78 kiloda altın madalya kazanarak kürsüye çıktı. Dünya güreş şampiyonalarında ve Balkan şampiyonasında kazandığı madalyaları bulunan Ogan, aktif güreş yaşamını noktaladıktan sonra bir dönem antrenör olarak da çalıştı. (DHA) 

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.