Yayla yolunda kar yağışına yakalanan sürüdeki 75 koyun öldü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.05.2022 - 15:38, Güncelleme: 18.05.2022 - 15:58
 

Yayla yolunda kar yağışına yakalanan sürüdeki 75 koyun öldü

Yayla yolunda kar yağışına yakalanan sürüdeki 75 koyun öldü
 BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde yaylalara giden ve yağmurun ardından kar yağışına yakalanan sürüde bulunan 75 koyun donarak öldü.  Elazığ'dan Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki yaylalara küçükbaş hayvanlarını götürmek için yola çıkan göçerler, Bahçe köyü mevkinde Kartal Dağları'nda yağmura yakalandı. Ardından gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla sürü dağılmaya başladı. Çobanlar uğraşlarına rağmen sürüyü toplayamadı. Sabah besiciler İsa, Adem ve Selahattin Akalın'a ait 75 koyunun donarak öldüğü belirlendi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Yayla yolunda kar yağışına yakalanan sürüdeki 75 koyun öldü

 BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde yaylalara giden ve yağmurun ardından kar yağışına yakalanan sürüde bulunan 75 koyun donarak öldü. 

Elazığ'dan Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki yaylalara küçükbaş hayvanlarını götürmek için yola çıkan göçerler, Bahçe köyü mevkinde Kartal Dağları'nda yağmura yakalandı. Ardından gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla sürü dağılmaya başladı. Çobanlar uğraşlarına rağmen sürüyü toplayamadı. Sabah besiciler İsa, Adem ve Selahattin Akalın'a ait 75 koyunun donarak öldüğü belirlendi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Bingöl HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.