MAKÜ AFAD Topluluğu Öğrencileri Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 18.05.2022 - 16:48, Güncelleme: 18.05.2022 - 16:48
 

MAKÜ AFAD Topluluğu Öğrencileri Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eğitim Dairesi tarafından 26-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında Türkiye genelinde “Üniversitelerarası Arama ve Kurtarma Yarışması” düzenlenecek.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) AFAD Topluluğu öğrencileri, topluluk sorumlusu Arş. Gör. Salih Doğru başkanlığında yarışmaya hazırlanıyor. Yarışmaya katılacak öğrenciler, arama ve kurtarma ekipleri, oluşumu ve organizasyonu, lojistik, intikal, güvenlik, bina yapı sistemleri (hasar sınıflandırması ve işaretleme), enkazın değerlendirilmesi (riskler-giriş teknikleri-destekleme sistemleri), kurtarma aracı ve kurtarmada kullanılan malzemeler, kurtarmada kullanılan ipler ve düğümler, sedye çeşitleri-kazazedelerin sedyeye alınması, bağlanması-sedye ile kazazede tahliyesi, acil hallerde kazazede taşıma usulleri, üst katlardan ve kuyulardan kurtarma gibi konularda yarışacaklar. Yarışmada ayrıca hafif arama ve kurtarma tatbikatı da yapılacak. Bu kapsamda yarışmaya katılan öğrencilerin hem bilgi ve beceri düzeyleri hem de iş güvenliği ve emniyet tedbirlerine gösterdikleri önem değerlendirilecek. MAKÜ AFAD Topluluğu öğrencileri yarışmaya Burdur AFAD Müdürlüğü personeli ve akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanıyorlar. Yarışma öncesi AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz’ü ziyaret eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mümin Polat öğrencilerinin MAKÜ’yü temsil etmelerinin kendilerini gururlandırdığını ve özveriyle çalışmaya devam ettiklerinde şampiyon olacaklarına inandığını ifade etti. AFAD İl Müdürü Tokgöz ise üniversite ve AFAD arasındaki iş birliğinin artmasından duyduğu mutluluğu ifade ederken öğrencilere de güveninin tam olduğunu söyledi. Topluluk öğrencileri aynı zamanda eğitim almak amacıyla AFAD ve üniversite iş birliği ile Afyon AFAD İl Müdürlüğünü de ziyaret ettiler. Ülke çapında 11 arama kurtarma birliğinden biri olan Afyon AFAD İl Müdürlüğü, topluluk öğrencilerine 8 saatlik yoğun ve hızlandırılmış enkazdan yaralı kurtarma ve güvenli tırmanma eğitimi verdi. Afyon’da yapılan eğitim sonrası konuşan birlik personeli Vahit Yıldız, ilk defa düzenlenecek olan bu yarışmanın geleneksel hale getirileceği ve hem il AFAD müdürlüklerinin hem de ülke genelindeki tüm üniversitelerde mesleki becerisi yüksek öğrencilerin yetişmesine katkı sunulacağını ifade etti. Topluluk öğrencileriyle beraber Afyon’a giden topluluk sorumlusu Arş. Gör. Salih Doğru birlik personelinin özverili çalışma ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eğitim Dairesi tarafından 26-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında Türkiye genelinde “Üniversitelerarası Arama ve Kurtarma Yarışması” düzenlenecek.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) AFAD Topluluğu öğrencileri, topluluk sorumlusu Arş. Gör. Salih Doğru başkanlığında yarışmaya hazırlanıyor. Yarışmaya katılacak öğrenciler, arama ve kurtarma ekipleri, oluşumu ve organizasyonu, lojistik, intikal, güvenlik, bina yapı sistemleri (hasar sınıflandırması ve işaretleme), enkazın değerlendirilmesi (riskler-giriş teknikleri-destekleme sistemleri), kurtarma aracı ve kurtarmada kullanılan malzemeler, kurtarmada kullanılan ipler ve düğümler, sedye çeşitleri-kazazedelerin sedyeye alınması, bağlanması-sedye ile kazazede tahliyesi, acil hallerde kazazede taşıma usulleri, üst katlardan ve kuyulardan kurtarma gibi konularda yarışacaklar.

Yarışmada ayrıca hafif arama ve kurtarma tatbikatı da yapılacak. Bu kapsamda yarışmaya katılan öğrencilerin hem bilgi ve beceri düzeyleri hem de iş güvenliği ve emniyet tedbirlerine gösterdikleri önem değerlendirilecek.

MAKÜ AFAD Topluluğu öğrencileri yarışmaya Burdur AFAD Müdürlüğü personeli ve akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanıyorlar. Yarışma öncesi AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz’ü ziyaret eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mümin Polat öğrencilerinin MAKÜ’yü temsil etmelerinin kendilerini gururlandırdığını ve özveriyle çalışmaya devam ettiklerinde şampiyon olacaklarına inandığını ifade etti. AFAD İl Müdürü Tokgöz ise üniversite ve AFAD arasındaki iş birliğinin artmasından duyduğu mutluluğu ifade ederken öğrencilere de güveninin tam olduğunu söyledi.

Topluluk öğrencileri aynı zamanda eğitim almak amacıyla AFAD ve üniversite iş birliği ile Afyon AFAD İl Müdürlüğünü de ziyaret ettiler. Ülke çapında 11 arama kurtarma birliğinden biri olan Afyon AFAD İl Müdürlüğü, topluluk öğrencilerine 8 saatlik yoğun ve hızlandırılmış enkazdan yaralı kurtarma ve güvenli tırmanma eğitimi verdi. Afyon’da yapılan eğitim sonrası konuşan birlik personeli Vahit Yıldız, ilk defa düzenlenecek olan bu yarışmanın geleneksel hale getirileceği ve hem il AFAD müdürlüklerinin hem de ülke genelindeki tüm üniversitelerde mesleki becerisi yüksek öğrencilerin yetişmesine katkı sunulacağını ifade etti. Topluluk öğrencileriyle beraber Afyon’a giden topluluk sorumlusu Arş. Gör. Salih Doğru birlik personelinin özverili çalışma ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.