7 bölgenin türküleriyle son konser

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.06.2022 - 16:06, Güncelleme: 12.06.2022 - 16:06
 

7 bölgenin türküleriyle son konser

7 bölgenin türküleriyle son konser
  Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI türkü severler, Ali Kardaş Türk Halk Müziği Korosu'nun 'Adım Adım Türkiye' adlı sezonun kapanış konserinde buluştu. Konserde 7 bölgeden türküler seslendirildi. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda ses ve cümbüş sanatçısı Ali Kardaş'ın şefliğinde gerçekleşen konser koronun seslendirdiği Diyarbakır yöresine ait 'Arap Atı Gibi Sallar Başını' adlı neşeli bir türküyle başladı, Urfa ve Sivas yöresine ait 'Bir Ceket İsterim', 'Daracık Sokakta' adlı türkülerle devam etti. 7 BÖLGEDEN TÜRKÜLER Konser boyunca Erzurum, Tunceli, Adana, Kilis, Kahramanmaraş, Avşin, Gaziantep, Kayseri, Edirne, Tokat, Kırşehir, Zonguldak, Çanakkale, Sinop yörelerine ait zihinlerde yer etmiş, 'Güzelliğin On Para Etmez', 'Kara Tren Gelmez Ola', 'Kahve Kavururlar', 'Aldırma Gönül', 'Beyaz Gül Kırmızı Gül', 'Neredesin Sen', 'Muallim', 'Ah Yalan Dünya', 'Çemberimde Gül Oya', 'Dane Dane Benleri Var' adlı eserlerin yanısıra 34 türkü seslendirildi. YENİ SEZONDA YENİTÜRKÜLER Türkü dostlarını duygu yüklü türkülerle coşturan halayların çekildiği konser sonunda şef Ali Kardaş, saz heyeti, koro üyeleri alkış yağmuruna tutuldu. Kardaş, izleyenlere "Her zaman olduğu gibi sezon sonu konserimizde de bizi yalnız bırakmadınız, salonumuzu doldurdunuz. Yeni sezonda daha fazla konser, daha fazla yeni türküler ile karşınıza çıkacağız" dedi.(DHA) FOTOĞRAFLI
7 bölgenin türküleriyle son konser

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI türkü severler, Ali Kardaş Türk Halk Müziği Korosu'nun 'Adım Adım Türkiye' adlı sezonun kapanış konserinde buluştu. Konserde 7 bölgeden türküler seslendirildi.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda ses ve cümbüş sanatçısı Ali Kardaş'ın şefliğinde gerçekleşen konser koronun seslendirdiği Diyarbakır yöresine ait 'Arap Atı Gibi Sallar Başını' adlı neşeli bir türküyle başladı, Urfa ve Sivas yöresine ait 'Bir Ceket İsterim', 'Daracık Sokakta' adlı türkülerle devam etti.

7 BÖLGEDEN TÜRKÜLER

Konser boyunca Erzurum, Tunceli, Adana, Kilis, Kahramanmaraş, Avşin, Gaziantep, Kayseri, Edirne, Tokat, Kırşehir, Zonguldak, Çanakkale, Sinop yörelerine ait zihinlerde yer etmiş, 'Güzelliğin On Para Etmez', 'Kara Tren Gelmez Ola', 'Kahve Kavururlar', 'Aldırma Gönül', 'Beyaz Gül Kırmızı Gül', 'Neredesin Sen', 'Muallim', 'Ah Yalan Dünya', 'Çemberimde Gül Oya', 'Dane Dane Benleri Var' adlı eserlerin yanısıra 34 türkü seslendirildi.

YENİ SEZONDA YENİTÜRKÜLER

Türkü dostlarını duygu yüklü türkülerle coşturan halayların çekildiği konser sonunda şef Ali Kardaş, saz heyeti, koro üyeleri alkış yağmuruna tutuldu. Kardaş, izleyenlere "Her zaman olduğu gibi sezon sonu konserimizde de bizi yalnız bırakmadınız, salonumuzu doldurdunuz. Yeni sezonda daha fazla konser, daha fazla yeni türküler ile karşınıza çıkacağız" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.