Korkutelili hacı adayları uğurlandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.06.2022 - 12:31, Güncelleme: 17.06.2022 - 12:31
 

Korkutelili hacı adayları uğurlandı

Korkutelili hacı adayları uğurlandı
  Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinden bu yıl tur şirketi aracılığıyla hacca gidecek 65 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Korkuteli'nden hac vazifesini yerine getirmek için gidecek olan 65 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Çayırlı Camiinde öğle namazı sonrası düzenlenen uğurlama törenine hacı adayları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. İslam dininin beş şartından biri olan hac görevini, imkanı olan her Müslüman'ın yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Korkuteli İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Oktay Bingöl, "Bu yıl kutsal topraklara ilçemizden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve özel şirketlerle birlikte 65 hacı adayımız gidecek. Cenabı Allah yapacağınız ibadetlerinizi kabul eylesin, sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönme fırsatı yakalamışlardır. Bunu hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde ağzınızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevinizi tamamlamak düsturunuz olmalıdır" dedi. Konuşmaların ardından Korkuteli ilçe vaizi Şükrü Öztürk dua etti. Okunan duanın ardından hacı adayları birbirleriyle ve yakınlarıyla vedalaştılar. FOTOĞRAFLI
Korkutelili hacı adayları uğurlandı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinden bu yıl tur şirketi aracılığıyla hacca gidecek 65 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi.

Korkuteli'nden hac vazifesini yerine getirmek için gidecek olan 65 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Çayırlı Camiinde öğle namazı sonrası düzenlenen uğurlama törenine hacı adayları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. İslam dininin beş şartından biri olan hac görevini, imkanı olan her Müslüman'ın yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Korkuteli İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Oktay Bingöl, "Bu yıl kutsal topraklara ilçemizden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve özel şirketlerle birlikte 65 hacı adayımız gidecek. Cenabı Allah yapacağınız ibadetlerinizi kabul eylesin, sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönme fırsatı yakalamışlardır. Bunu hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde ağzınızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevinizi tamamlamak düsturunuz olmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Korkuteli ilçe vaizi Şükrü Öztürk dua etti. Okunan duanın ardından hacı adayları birbirleriyle ve yakınlarıyla vedalaştılar.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.