Engelliler Hünerlerini Sergiledi

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 22.06.2022 - 15:59, Güncelleme: 22.06.2022 - 15:59
 

Engelliler Hünerlerini Sergiledi

Burdur Belediyesi Engelliler Dikiş Nakış Atölyesi’nin hazırlamış olduğu ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi desteği ile düzenlenen Giyim Sergisi açıldı.
Burdur Belediyesi Engelliler Dikiş-Nakış Atölyesi tarafından hazırlanan Giyim Sergisi görücüye çıktı. Sergi açılışına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Hamit Kayacıoğlu, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ve vatandaşlar katıldı.   Açılışta konuşan Başkan Ercengiz “Yaklaşık 8 yılı aşkın süredir görev yapıyoruz. Burada öncelikle engelli dostlarımızın üstün ve gayret çaba ile bir şeyler üretmeyi çabaladığını zaman zaman bizlerde destek olarak o üretimlerin maddi bir karşılığa dönüştürülerek en azından burada yapılan işin emeğin bir karşılığı alınarak daha keyifli hale getirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Naile hocamla her zaman konuştuğumuz gibi bu işin sürdürebilir olması tüm dinamikler tarafından sahiplenmesi gerekir. Bu işi kurumsal hale getirip engelli dostlarımıza ve onların yıllardır çabalayan emek sarf eden naile hocamıza tüm Burdur’umuzun sahip çıkması gerekir. Bu arada buraya gelerek gönüllü gelen çalışan arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Amaç burada boş zamanı üretmek değil bir üretim yaparak bu üretimi yurttaşın hizmetine sunmak asıl temel hedefimiz bu. Yavaş yavaş başladık. Biliyorsunuz El Sanatları Merkezi oluşturduk. Bu merkezinden başka bir noktaya götürmeye çalışıyoruz. Yıllarca Burdur’da ekonomik anlam ifade eden Halıcılığın bir anda bitmiş olması hatta geçtiğimiz günlerde Büğdüz köyü ziyaretimizde halı tezgahlarında yarım kalan halıları görünce üzüldüğümü ve  buradan bir yol bulabilir miyiz sorusu sorarak başlattığım bir hamle karar aldım. Geleneksel el sanatlarını ayağa kaldırmak gibi görevimizde var. Böyle bir misyonumuz da var. Kilim dokumacılığını yeniden hayata geçirmek için SDÜ ile birlikte bir proje yaptık. Proje kapsamında şu anada kendi atölyelerimizde parça başına çalışan kadın arkadaşlarımıza el emeklerinin karşılıklarını vermeye çalışıyoruz. Bunların satışını yapıyoruz. Bunu daha çok kurumsallaştırarak daha çok büyüteceğiz. İstihdam hususunda aslında şöyle bir talep oluştu. Kamu kurumlarından iş beklentisi vatandaşımızın çok çok fazla ama hem bunun kanuni hem de ekonomik bağlantılarına bakıldığında tamamını karşılamamız mümkün değil. İşte tamda bu noktada bu tip kursların daha çok Halk Eğitimimiz, Belediyemiz ve Valiliğimiz iş birliği ile yaygınlaştırılması ve vatandaşımızın bir şekilde bir sanatı mesleği öğrenerek üretimin içerisinde yer almasını sağlamak için biz elimizden gelen katkıyı koyacağız. Emeği geçen yaklaşık 8 ay ve 45 kursiyer arkadaşlarımızın emeklerini göreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  
Burdur Belediyesi Engelliler Dikiş Nakış Atölyesi’nin hazırlamış olduğu ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi desteği ile düzenlenen Giyim Sergisi açıldı.

Burdur Belediyesi Engelliler Dikiş-Nakış Atölyesi tarafından hazırlanan Giyim Sergisi görücüye çıktı. Sergi açılışına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Hamit Kayacıoğlu, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılışta konuşan Başkan Ercengiz “Yaklaşık 8 yılı aşkın süredir görev yapıyoruz. Burada öncelikle engelli dostlarımızın üstün ve gayret çaba ile bir şeyler üretmeyi çabaladığını zaman zaman bizlerde destek olarak o üretimlerin maddi bir karşılığa dönüştürülerek en azından burada yapılan işin emeğin bir karşılığı alınarak daha keyifli hale getirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Naile hocamla her zaman konuştuğumuz gibi bu işin sürdürebilir olması tüm dinamikler tarafından sahiplenmesi gerekir. Bu işi kurumsal hale getirip engelli dostlarımıza ve onların yıllardır çabalayan emek sarf eden naile hocamıza tüm Burdur’umuzun sahip çıkması gerekir. Bu arada buraya gelerek gönüllü gelen çalışan arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Amaç burada boş zamanı üretmek değil bir üretim yaparak bu üretimi yurttaşın hizmetine sunmak asıl temel hedefimiz bu. Yavaş yavaş başladık. Biliyorsunuz El Sanatları Merkezi oluşturduk. Bu merkezinden başka bir noktaya götürmeye çalışıyoruz. Yıllarca Burdur’da ekonomik anlam ifade eden Halıcılığın bir anda bitmiş olması hatta geçtiğimiz günlerde Büğdüz köyü ziyaretimizde halı tezgahlarında yarım kalan halıları görünce üzüldüğümü ve  buradan bir yol bulabilir miyiz sorusu sorarak başlattığım bir hamle karar aldım. Geleneksel el sanatlarını ayağa kaldırmak gibi görevimizde var. Böyle bir misyonumuz da var. Kilim dokumacılığını yeniden hayata geçirmek için SDÜ ile birlikte bir proje yaptık. Proje kapsamında şu anada kendi atölyelerimizde parça başına çalışan kadın arkadaşlarımıza el emeklerinin karşılıklarını vermeye çalışıyoruz. Bunların satışını yapıyoruz. Bunu daha çok kurumsallaştırarak daha çok büyüteceğiz. İstihdam hususunda aslında şöyle bir talep oluştu. Kamu kurumlarından iş beklentisi vatandaşımızın çok çok fazla ama hem bunun kanuni hem de ekonomik bağlantılarına bakıldığında tamamını karşılamamız mümkün değil. İşte tamda bu noktada bu tip kursların daha çok Halk Eğitimimiz, Belediyemiz ve Valiliğimiz iş birliği ile yaygınlaştırılması ve vatandaşımızın bir şekilde bir sanatı mesleği öğrenerek üretimin içerisinde yer almasını sağlamak için biz elimizden gelen katkıyı koyacağız. Emeği geçen yaklaşık 8 ay ve 45 kursiyer arkadaşlarımızın emeklerini göreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.