Jandarmadan drone destekli motosiklet denetimi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.06.2022 - 14:08, Güncelleme: 29.06.2022 - 14:08
 

Jandarmadan drone destekli motosiklet denetimi

Jandarmadan drone destekli motosiklet denetimi
  Levent YENİGÜN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde jandarma trafik ekipleri drone destekli motosiklet denetimi yaptı. Uygulama kapsamında 34 motosiklet sürücüsüne 19 bin 500 lira ceza kesildi. Cumhurbaşkanlığı Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında trafik kazalarını, kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları engellemek, sürücülerin trafikte kural ihlali yapmalarını önlemek ve sürücülerde 'Algılanan Yakalanma Riskini Arttırmak' amacıyla planlanan özel denetim kapsamında Finike ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri tarafından drone destekli havadan motosiklet denetimleri gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde ihbar üzerine yüksek gürültü ile çevreye rahatsızlık veren sürücüler önce drone ile tespit edilip, daha sonra kara ekiplerince yakalandı. Kural ihlali yaptığı tespit edilen 34 motosiklet sürücüsüne 19 bin 500 lira trafik idari yaptırım para cezası uygulandı ve 10 araç trafikten men edildi. FOTOĞRAFLI
Jandarmadan drone destekli motosiklet denetimi

 

Levent YENİGÜN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde jandarma trafik ekipleri drone destekli motosiklet denetimi yaptı. Uygulama kapsamında 34 motosiklet sürücüsüne 19 bin 500 lira ceza kesildi.

Cumhurbaşkanlığı Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında trafik kazalarını, kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları engellemek, sürücülerin trafikte kural ihlali yapmalarını önlemek ve sürücülerde 'Algılanan Yakalanma Riskini Arttırmak' amacıyla planlanan özel denetim kapsamında Finike ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri tarafından drone destekli havadan motosiklet denetimleri gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde ihbar üzerine yüksek gürültü ile çevreye rahatsızlık veren sürücüler önce drone ile tespit edilip, daha sonra kara ekiplerince yakalandı. Kural ihlali yaptığı tespit edilen 34 motosiklet sürücüsüne 19 bin 500 lira trafik idari yaptırım para cezası uygulandı ve 10 araç trafikten men edildi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.