Korkuteli kayısısı ihracat yolcusu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.07.2022 - 12:31, Güncelleme: 05.07.2022 - 12:31
 

Korkuteli kayısısı ihracat yolcusu

Korkuteli kayısısı ihracat yolcusu
  Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde yetiştirilen ve soğuk hava depolarında bekleyen kayısıda ihracat hareketliliği yaşanıyor. Korkuteli ve Isparta'da yetiştirilerek soğuk hava depolarına konulan kayısıda ihracat hareketliliği başladı. Soğuk hava depolarında işlenen kayısı Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Korkutelili ihracatçı Osman Deviren, bu yıl verimli bir sezon geçirdiklerini söyledi. İhracata başladıklarını vurgulayan Deviren, "İlçede yetişen ve Isparta'dan da aldığımız kayısı, görünümü ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Korkuteli'nden son 10 gün içinde 25 TIR kayısı ihracata gönderdik. Bu ihracatlar devam ediyor. Artık bundan sonra Korkuteli ve Isparta kayısısı, tüm dünya ülkelerinin sofrasında yer almaya devam edecek" dedi. FOTOĞRAFLI
Korkuteli kayısısı ihracat yolcusu

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde yetiştirilen ve soğuk hava depolarında bekleyen kayısıda ihracat hareketliliği yaşanıyor.

Korkuteli ve Isparta'da yetiştirilerek soğuk hava depolarına konulan kayısıda ihracat hareketliliği başladı. Soğuk hava depolarında işlenen kayısı Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Korkutelili ihracatçı Osman Deviren, bu yıl verimli bir sezon geçirdiklerini söyledi. İhracata başladıklarını vurgulayan Deviren, "İlçede yetişen ve Isparta'dan da aldığımız kayısı, görünümü ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Korkuteli'nden son 10 gün içinde 25 TIR kayısı ihracata gönderdik. Bu ihracatlar devam ediyor. Artık bundan sonra Korkuteli ve Isparta kayısısı, tüm dünya ülkelerinin sofrasında yer almaya devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.