Datça'daki orman yangınında 2'nci gün; kontrol altına alındı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.07.2022 - 19:22, Güncelleme: 14.07.2022 - 20:30
 

Datça'daki orman yangınında 2'nci gün; kontrol altına alındı

Datça'daki orman yangınında 2'nci gün; kontrol altına alındı (7)
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Muğla'nın Datça ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangında 300’ü ormanlık alan 400’ü tarım alanı olmak üzere toplam 700 hektar alanın zarar gördüğünü açıklarken, 4’ü ağır hasarlı olmak üzere 10 evde de hasar meydana geldiği bildirildi. Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından söndürülen alanlarda yeni bir yangın başlamaması için ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara havadan helikopterlerle, karadan ise arazözlerle devam ediliyor. Öte yandan bölgede alevlerin sıçradığı bir evde meydana gelen hasar, havanın aydınlanmasıyla daha net ortaya çıktı. İki katlı olan villa tipi evin salonundaki eşyaların kullanılamaz hale geldiği, televizyonun patladığı ve klimanın da eridiği görüldü. (DHA) Tolga TAHÇI/ DATÇA (Muğla), (DHA) FOTOĞRAFLI  
Datça'daki orman yangınında 2'nci gün; kontrol altına alındı (7)

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Muğla'nın Datça ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangında 300’ü ormanlık alan 400’ü tarım alanı olmak üzere toplam 700 hektar alanın zarar gördüğünü açıklarken, 4’ü ağır hasarlı olmak üzere 10 evde de hasar meydana geldiği bildirildi. Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından söndürülen alanlarda yeni bir yangın başlamaması için ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara havadan helikopterlerle, karadan ise arazözlerle devam ediliyor.
Öte yandan bölgede alevlerin sıçradığı bir evde meydana gelen hasar, havanın aydınlanmasıyla daha net ortaya çıktı. İki katlı olan villa tipi evin salonundaki eşyaların kullanılamaz hale geldiği, televizyonun patladığı ve klimanın da eridiği görüldü. (DHA)

Tolga TAHÇI/ DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.