Çin'de eserleri sergilenen 10 Türk ressamdan biri

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.07.2022 - 15:56, Güncelleme: 21.07.2022 - 17:06
 

Çin'de eserleri sergilenen 10 Türk ressamdan biri

Çin'de eserleri sergilenen 10 Türk ressamdan biri
ANTALYALI genç ressam Sevil Duru'nun eserleri ülke sınırlarını aştı, uluslararası sergilerde yer almaya başladı. Duru'nun eserleri 4 ülkede sergileniyor. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan Sevil Duru, kendisine ait atölyesinde 'Kavuşum' adlı seri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Balık eskiziyle yola çıkan ressam Duru, "Kendime renklerin arasında yeni bir dünya oluşturdum" dedi. Balıkların bolluk, bereket ve şans getirdiğine inandığını ifade eden sanatçı Sevil Duru, "Bu inancım sayesinde 'Kavuşum' serisinde tuvalime önce balıkları çizmeye başladım" dedi. Duru, eserlerindeki figürleri şöyle yorumladı: "Son 5 yıldır üzerinde çalıştığım ve 'Kavuşum' adını verdiğim seri resim çalışmalarımın bana şans getirdi. 'Kavuşum' serisindeki çalışmalarımda ruhun öz benlikle kavuşumunu anlatıyorum. Mavi ve yeşilin bileşiminden doğan etkileşim ise evrenin oluşumunu temsil ediyor. Ruhumuzla aramızda hiç kopmayan bir bağ var, bu bağ uzayabiliyor, dolaşabiliyor ancak hiçbir zaman kopamıyor" ESERLERİ 4 AYRI ÜLKEDE Sanatçı sevil Duru'nun 'Kavuşum' serisi resimlerinden bir çoğu Türkiye'nin yanısıra, Çin, Fransa, Yunanistan, İsviçre'deki dünyaca ünlü galerilerde sergileniyor. Duru, Çin'de eserleri sergilenen 10 Türk ressamdan biri oldu. Ressam Duru, "Eserlerimin uluslararası alanda beğenilmesi, ilgiyle karşılanması beni çok mutlu ediyor, ülkemiz ve Antalyamız adına da beni gururlandırıyor" diye konuştu.(DHA)  
Çin'de eserleri sergilenen 10 Türk ressamdan biri

ANTALYALI genç ressam Sevil Duru'nun eserleri ülke sınırlarını aştı, uluslararası sergilerde yer almaya başladı. Duru'nun eserleri 4 ülkede sergileniyor.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan Sevil Duru, kendisine ait atölyesinde 'Kavuşum' adlı seri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Balık eskiziyle yola çıkan ressam Duru, "Kendime renklerin arasında yeni bir dünya oluşturdum" dedi. Balıkların bolluk, bereket ve şans getirdiğine inandığını ifade eden sanatçı Sevil Duru, "Bu inancım sayesinde 'Kavuşum' serisinde tuvalime önce balıkları çizmeye başladım" dedi. Duru, eserlerindeki figürleri şöyle yorumladı:
"Son 5 yıldır üzerinde çalıştığım ve 'Kavuşum' adını verdiğim seri resim çalışmalarımın bana şans getirdi. 'Kavuşum' serisindeki çalışmalarımda ruhun öz benlikle kavuşumunu anlatıyorum. Mavi ve yeşilin bileşiminden doğan etkileşim ise evrenin oluşumunu temsil ediyor. Ruhumuzla aramızda hiç kopmayan bir bağ var, bu bağ uzayabiliyor, dolaşabiliyor ancak hiçbir zaman kopamıyor"
ESERLERİ 4 AYRI ÜLKEDE
Sanatçı sevil Duru'nun 'Kavuşum' serisi resimlerinden bir çoğu Türkiye'nin yanısıra, Çin, Fransa, Yunanistan, İsviçre'deki dünyaca ünlü galerilerde sergileniyor. Duru, Çin'de eserleri sergilenen 10 Türk ressamdan biri oldu. Ressam Duru, "Eserlerimin uluslararası alanda beğenilmesi, ilgiyle karşılanması beni çok mutlu ediyor, ülkemiz ve Antalyamız adına da beni gururlandırıyor" diye konuştu.(DHA)

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.