AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ KURTULMUŞ LİSİNİA'DA YILIN İLK LAVANTA HASADINI BAŞLATTI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 25.07.2022 - 08:55, Güncelleme: 25.07.2022 - 08:55
 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ KURTULMUŞ LİSİNİA'DA YILIN İLK LAVANTA HASADINI BAŞLATTI

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Başbakan Yardımcısı - Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlerde bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, programı kapsamında geldiği ilimizde Lisinia Doğa Projesi alanında yılın ilk Lavanta Hasatını başlattı.
Hasat öncesi Lisinia Projesi’nin sahibi Veteriner Hekim Öztürk Sarıca rehberliğinde proje alanını gezen, bölgede yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgiler alan Kurtulmuş, susuz tarım ve bu kapsamda yoğun bir alanda sürdürdüğü lavanta başta olmak üzere Aromatik Bitki çalışmaları, buna bağlı olarak bölgede gün gün artan eko-turizmle ilgili bilgi aldı. İncelemelerinin ardından Lisina Proje Alanında Burdur Gölü manzarası eşliğinde yılın ilk Lavanta hasadını başlatan Prof. Dr. Kurtulmuş ve beraberinde yer alan protokol hayırlı bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundular. Kurtulmuş'a incelemeler sırasında eşi hanımefendi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Burdur Valisi Ali Arslantaş, eşi Hanımefendi Hatice Arslantaş, Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder eşlik etti. LİSİNİA DOĞA PROJESİ Lisinia Doga Projesi kapsamında susuz yetişen bitkileri göller yöresi ve Burdurda yaygınlaştırmak amacıyla 3.500 dekarlık bir alanda çalışmalar sürdürülüyor. Başta Lavanta olmak üzere kekik, ada çayı, ay çiçeği vb 34 farklı türde ıtri bitki Akçaköy Lavanta Deresi, Karakent Lisinia ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleskesi başta olmak üzere İlimizde geniş bir alanda üretilmeye devam ediliyor.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Başbakan Yardımcısı - Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlerde bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, programı kapsamında geldiği ilimizde Lisinia Doğa Projesi alanında yılın ilk Lavanta Hasatını başlattı.

Hasat öncesi Lisinia Projesi’nin sahibi Veteriner Hekim Öztürk Sarıca rehberliğinde proje alanını gezen, bölgede yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgiler alan Kurtulmuş, susuz tarım ve bu kapsamda yoğun bir alanda sürdürdüğü lavanta başta olmak üzere Aromatik Bitki çalışmaları, buna bağlı olarak bölgede gün gün artan eko-turizmle ilgili bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından Lisina Proje Alanında Burdur Gölü manzarası eşliğinde yılın ilk Lavanta hasadını başlatan Prof. Dr. Kurtulmuş ve beraberinde yer alan protokol hayırlı bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundular.

Kurtulmuş'a incelemeler sırasında eşi hanımefendi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Burdur Valisi Ali Arslantaş, eşi Hanımefendi Hatice Arslantaş, Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder eşlik etti.

LİSİNİA DOĞA PROJESİ

Lisinia Doga Projesi kapsamında susuz yetişen bitkileri göller yöresi ve Burdurda yaygınlaştırmak amacıyla 3.500 dekarlık bir alanda çalışmalar sürdürülüyor. Başta Lavanta olmak üzere kekik, ada çayı, ay çiçeği vb 34 farklı türde ıtri bitki Akçaköy Lavanta Deresi, Karakent Lisinia ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleskesi başta olmak üzere İlimizde geniş bir alanda üretilmeye devam ediliyor.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.