Haritalar İHA ile üretilecek

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.07.2022 - 11:49, Güncelleme: 26.07.2022 - 11:49
 

Haritalar İHA ile üretilecek

Haritalar İHA ile üretilecek
  ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, mühendislik hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu haritaları ve coğrafi veri teminini insansız hava aracı (İHA) desteğiyle sağlamaya başladı. Bu kapsamda belediye personeline İHA ile Coğrafi Veri Üretimi Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, günümüz teknolojik gelişmelerine bağlı olarak iş ve işlemlerinde hizmet ve verimlilik kalitesinin artırılması yönünde adımlar atarak kamu hizmetlerinde İHA araçlarını kullanmaya başladı. Bu kapsamda belediye toplantı salonunda ilgili personele bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü'nce kullanılmaya başlanılan, haritalama çalışmalarına yönelik geliştirilmiş RTK/GPS sistemine sahip İHA ile havadan ekonomik, hızlı ve yüksek doğruluklu haritalar üretilerek birimlerin mühendislik çalışmalarındaki iş ve işlemlerinde ihtiyaç duydukları güncel verilerin temin edilmesi konuları personellere aktarıldı. HEM EKONOMİK HEM HIZLI Büyükşehir Belediyesi, mühendislik projelerinden, mimari projelerine, imar planlarından, parselasyon planlarına kadar birçok çalışmanın en temel altlığı olan sayısal halihazır haritaların doğruluk ve hassasiyetle İHA yardımıyla üretimini gerçekleştirecek. İHA kullanılarak Fotogrametrik Ölçme Yöntemiyle üretilen sayısal ortofoto ve hâlihazır haritalar ile sayısal arazi modellerinin diğer yersel ölçme yöntemleri ile üretilen haritalar ile karşılaştırıldığında istenilen hassasiyet de ve doğrulukta olduğu tespit edildi. Zaman ve maliyet açısından da ele alındığında kamu kaynaklarının doğru, etkin, yerinde ve verimli kullanılması yönünden de belediyeye ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacağı ön görülüyor. Ayrıca arazilerin ve yapıların 3 boyutlu harita modellerinin de üretilmesi yakın zamanda başlatılarak, Antalya'nın kent bilgi sistemi içerisinde bulunan dijital şehir envanterine coğrafi katman olarak yer alması çalışmaları planlanıyor.(DHA) FOTOĞRAFLI  
Haritalar İHA ile üretilecek

 

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, mühendislik hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu haritaları ve coğrafi veri teminini insansız hava aracı (İHA) desteğiyle sağlamaya başladı. Bu kapsamda belediye personeline İHA ile Coğrafi Veri Üretimi Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, günümüz teknolojik gelişmelerine bağlı olarak iş ve işlemlerinde hizmet ve verimlilik kalitesinin artırılması yönünde adımlar atarak kamu hizmetlerinde İHA araçlarını kullanmaya başladı. Bu kapsamda belediye toplantı salonunda ilgili personele bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü'nce kullanılmaya başlanılan, haritalama çalışmalarına yönelik geliştirilmiş RTK/GPS sistemine sahip İHA ile havadan ekonomik, hızlı ve yüksek doğruluklu haritalar üretilerek birimlerin mühendislik çalışmalarındaki iş ve işlemlerinde ihtiyaç duydukları güncel verilerin temin edilmesi konuları personellere aktarıldı.
HEM EKONOMİK HEM HIZLI
Büyükşehir Belediyesi, mühendislik projelerinden, mimari projelerine, imar planlarından, parselasyon planlarına kadar birçok çalışmanın en temel altlığı olan sayısal halihazır haritaların doğruluk ve hassasiyetle İHA yardımıyla üretimini gerçekleştirecek. İHA kullanılarak Fotogrametrik Ölçme Yöntemiyle üretilen sayısal ortofoto ve hâlihazır haritalar ile sayısal arazi modellerinin diğer yersel ölçme yöntemleri ile üretilen haritalar ile karşılaştırıldığında istenilen hassasiyet de ve doğrulukta olduğu tespit edildi. Zaman ve maliyet açısından da ele alındığında kamu kaynaklarının doğru, etkin, yerinde ve verimli kullanılması yönünden de belediyeye ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacağı ön görülüyor.
Ayrıca arazilerin ve yapıların 3 boyutlu harita modellerinin de üretilmesi yakın zamanda başlatılarak, Antalya'nın kent bilgi sistemi içerisinde bulunan dijital şehir envanterine coğrafi katman olarak yer alması çalışmaları planlanıyor.(DHA)

FOTOĞRAFLI


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.