MAKÜ’de Kurumsal Akreditasyon Programı ile Birim Öz Değerlendirme Süreci Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim (Akca Gazete) - Akca Gazete | 27.07.2022 - 10:28, Güncelleme: 27.07.2022 - 10:28
 

MAKÜ’de Kurumsal Akreditasyon Programı ile Birim Öz Değerlendirme Süreci Toplantısı Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz başkanlığında Kurumsal Akreditasyon Programı ile Birim Öz Değerlendirme Süreci Toplantısı gerçekleştirildi.
MAKÜ Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, okul sekreterleri, daire başkanları, akademisyenler ve idari personel katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz akreditasyon süreçlerinin başladığını açıkladı. Rektör Korkmaz konuşmasında; “Yükseköğretim kurumlarının son dönemde gerek topluma, gerek kendi çevresine kurumsal yapılarını ve düzeylerini izah ettikleri, toplam sistem verimliliği ve kalitesine odaklanan akreditasyon süreçleri başladı” diyerek örneklerle akreditasyon süreçlerinden bahsetti. MAKÜ’de iki fakültenin akredite edildiğini söyleyen Rektör Korkmaz, Veteriner Fakültesinin ulusal akreditasyonu aldığını, uluslararası akreditasyon için de eylül ayında belgelerini sunacaklarını, diğer akredite fakültenin de Eğitim Fakültesi olduğunu ve güçlü bir akreditasyon çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin örnek gösterildiğini söyleyen Korkmaz, “MAKÜ’nün bir bakıma YÖK’te görünmez bir akreditasyonu olduğunu görüyoruz. Üniversitemizin örnek gösterilmesi bizim için bir gururdur. 2006 yılından sonra kurulmuş üniversiteler içerisinde bazı alanlarda ilk üçte yer alıyoruz” dedi. Rektör Korkmaz’ın konuşmasından sonra Üniversite Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşıoğlu kurumsal akreditasyon programı hakkında bilgilendirme yaptı. Kurumsal akreditasyon programının temel bileşenleri ve mevzuat uygulaması hakkında bilgiler sunan Hamşıoğlu, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen kurumsal dış değerlendirme süreçleri ve temel dokümanlar, Kurumsal Akreditasyon Programı, programın basamakları, ölçütler ve değerlendirme yöntemi ile mevzuat uygulaması gibi konularda bilgilendirme yaptı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz başkanlığında Kurumsal Akreditasyon Programı ile Birim Öz Değerlendirme Süreci Toplantısı gerçekleştirildi.

MAKÜ Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, okul sekreterleri, daire başkanları, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz akreditasyon süreçlerinin başladığını açıkladı. Rektör Korkmaz konuşmasında; “Yükseköğretim kurumlarının son dönemde gerek topluma, gerek kendi çevresine kurumsal yapılarını ve düzeylerini izah ettikleri, toplam sistem verimliliği ve kalitesine odaklanan akreditasyon süreçleri başladı” diyerek örneklerle akreditasyon süreçlerinden bahsetti.

MAKÜ’de iki fakültenin akredite edildiğini söyleyen Rektör Korkmaz, Veteriner Fakültesinin ulusal akreditasyonu aldığını, uluslararası akreditasyon için de eylül ayında belgelerini sunacaklarını, diğer akredite fakültenin de Eğitim Fakültesi olduğunu ve güçlü bir akreditasyon çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin örnek gösterildiğini söyleyen Korkmaz, “MAKÜ’nün bir bakıma YÖK’te görünmez bir akreditasyonu olduğunu görüyoruz. Üniversitemizin örnek gösterilmesi bizim için bir gururdur. 2006 yılından sonra kurulmuş üniversiteler içerisinde bazı alanlarda ilk üçte yer alıyoruz” dedi.

Rektör Korkmaz’ın konuşmasından sonra Üniversite Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşıoğlu kurumsal akreditasyon programı hakkında bilgilendirme yaptı. Kurumsal akreditasyon programının temel bileşenleri ve mevzuat uygulaması hakkında bilgiler sunan Hamşıoğlu, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen kurumsal dış değerlendirme süreçleri ve temel dokümanlar, Kurumsal Akreditasyon Programı, programın basamakları, ölçütler ve değerlendirme yöntemi ile mevzuat uygulaması gibi konularda bilgilendirme yaptı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.