Dinar'da Lavanta Şenliği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.07.2022 - 10:53, Güncelleme: 29.07.2022 - 10:53
 

Dinar'da Lavanta Şenliği

Dinar'da Lavanta Şenliği
  Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde Lavanta Hasat Şenliği yapıldı. Dinar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı Sürdürebilir Gelişim Derneği çatısı altında kurulan 'Dinarelli' adıyla markalaşan lavanta bahçesinde Geleneksel 2. Hasat Şenliği gerçekleşti. Programa, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Kaymakam Selami Kapankaya, Cumhuriyet Başsavcı vekili Özkan Kıvradan, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Emniyet Müdürü Nihat Pulat, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip Kacar, Tatarlı Belediye Başkanı Şuayup Çiçek, Haydarlı Belediye Başkanı Duygu Peker, AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İl Genel Meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve davetliler katıldı. Programda Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Nihat Sarı ile protokol üyeleri lavanta bahçesini gezerek, hasat yaptı. Daha sonra lavanta ve tıbbi aromatik bitki yağlarının distilasyon yöntemiyle çıkarıldığı distilasyon binası ve ünitesinin açılışı yapıldı. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Selami Kapankaya'dan üretim ve lavanta yağı hakkında bilgi aldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Selami Kapankaya, "Bugün 5-6 yıl önce bu kıraç topraklarda başlayan lavanta deneme ekim alanı yolculuğumuz büyüdü, serpildi, gelişti ve bugünlere geldi. Önce tarımsal boyutta başlayan çalışma 'Dinarelli' adıyla ilçemizin, ilimizin gurur duyduğu bütün Türkiye'ye hatta yurt dışına hitap etmeye başlayan bir marka olmaya doğru gidiyor. Bu çerçevede AB'ye ürün satmaya ilişkin yeterlilik belgeleri alınarak Avrupa'ya ürün ihraç edilmiştir" dedi. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar'ın kadın valisi olarak bu lavanta bahçelerinde kadın emeğinin çok fazla temsili olduğunu düşünüyorum. Lavantalar bana birkaç noktada hem sabrın, emeğin, gayretin hem de zarafetin temsili olarak görünüyor. Bu tesisin oluşmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bölgemizin daha nice gelişimlerine vesile olsun kadın emeğinin hem de bölgedeki çiftçilerimizin çok daha fazla bereketli kazancına vesile olsun" diye konuştu. Konuşmaların ardından heyet Dinarelli adıyla markalaşan, lavantadan üretilen ürünlerin sergilendiği tesisin kozmetik bölümünü gezerek incelemelerde bulundu. Program Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin dinletisiyle sona erdi. FOTOĞRAFLI
Dinar'da Lavanta Şenliği

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde Lavanta Hasat Şenliği yapıldı.
Dinar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı Sürdürebilir Gelişim Derneği çatısı altında kurulan 'Dinarelli' adıyla markalaşan lavanta bahçesinde Geleneksel 2. Hasat Şenliği gerçekleşti. Programa, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Kaymakam Selami Kapankaya, Cumhuriyet Başsavcı vekili Özkan Kıvradan, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Emniyet Müdürü Nihat Pulat, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip Kacar, Tatarlı Belediye Başkanı Şuayup Çiçek, Haydarlı Belediye Başkanı Duygu Peker, AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İl Genel Meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.
Programda Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Nihat Sarı ile protokol üyeleri lavanta bahçesini gezerek, hasat yaptı. Daha sonra lavanta ve tıbbi aromatik bitki yağlarının distilasyon yöntemiyle çıkarıldığı distilasyon binası ve ünitesinin açılışı yapıldı. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Selami Kapankaya'dan üretim ve lavanta yağı hakkında bilgi aldı.
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Selami Kapankaya, "Bugün 5-6 yıl önce bu kıraç topraklarda başlayan lavanta deneme ekim alanı yolculuğumuz büyüdü, serpildi, gelişti ve bugünlere geldi. Önce tarımsal boyutta başlayan çalışma 'Dinarelli' adıyla ilçemizin, ilimizin gurur duyduğu bütün Türkiye'ye hatta yurt dışına hitap etmeye başlayan bir marka olmaya doğru gidiyor. Bu çerçevede AB'ye ürün satmaya ilişkin yeterlilik belgeleri alınarak Avrupa'ya ürün ihraç edilmiştir" dedi.
Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar'ın kadın valisi olarak bu lavanta bahçelerinde kadın emeğinin çok fazla temsili olduğunu düşünüyorum. Lavantalar bana birkaç noktada hem sabrın, emeğin, gayretin hem de zarafetin temsili olarak görünüyor. Bu tesisin oluşmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bölgemizin daha nice gelişimlerine vesile olsun kadın emeğinin hem de bölgedeki çiftçilerimizin çok daha fazla bereketli kazancına vesile olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından heyet Dinarelli adıyla markalaşan, lavantadan üretilen ürünlerin sergilendiği tesisin kozmetik bölümünü gezerek incelemelerde bulundu. Program Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin dinletisiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.