Bucak’ta orman yangını kontrol altında

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 31.07.2022 - 21:58, Güncelleme: 01.08.2022 - 08:43
 

Bucak’ta orman yangını kontrol altında

BURDUR’ un Bucak ilçesinde Çobanpınarı Köyünde Sarıdere mevkiinde saat 16:30 sıralarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
Bucak ilçesinin Çobanpınar Köyünde saat 16:30 sıralarında kızıl çam ormanında çıkan orman yangını Burdur Valisi Ali Arslantaş kontrol altına alındığını söyledi. Çobanpınar Köyü Sarıdere mevkiindeki orman yangını bölgesine giden Vali Ali Arsalntaş, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Burdur Ak Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Ali Arslantaş Yaptığı açıklamada yangının kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Vali Arslantaş “Yangın şu an itibaren kısmen kontrol altına alınmıştır. Havanın kararmasından dolayı havadan söndürme ve soğutma çalışmaları durdurulmuş, Bucak Orman İşletme ve çevre illerden gelen orman söndürme ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. Çobanpınar Sarıdere yangınına 10  uçak, 10 yangın söndürme helikopteri ve 70’ in üzerinde arazöz müdahale ederken çok sayıda iş makinası da yangına müdahale etti. KORKULAN OLMADI Bucak Çobanpınar Köyü Sarıdere mevkiinde geçen yıl 11 Ağustos günü başlayan yangında 300 hektarın üzerinde kızıl çam ormanlık alanı küle çevirirken, çok sayıda ev yangından etkilenmiş, çok sayıda köy ve mahalle yangından dolayı tahliye edilmişti. Yangından geçen yıl etkilenen bölge halkı yangının kontrol altına alınması ile rahat bir nefes aldı.     
BURDUR’ un Bucak ilçesinde Çobanpınarı Köyünde Sarıdere mevkiinde saat 16:30 sıralarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Bucak ilçesinin Çobanpınar Köyünde saat 16:30 sıralarında kızıl çam ormanında çıkan orman yangını Burdur Valisi Ali Arslantaş kontrol altına alındığını söyledi. Çobanpınar Köyü Sarıdere mevkiindeki orman yangını bölgesine giden Vali Ali Arsalntaş, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Burdur Ak Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Ali Arslantaş Yaptığı açıklamada yangının kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Vali Arslantaş “ Yangın şu an itibaren kısmen kontrol altına alınmıştır. Havanın kararmasından dolayı havadan söndürme ve soğutma çalışmaları durdurulmuş, Bucak Orman İşletme ve çevre illerden gelen orman söndürme ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Çobanpınar Sarıdere yangınına 10  uçak, 10 yangın söndürme helikopteri ve 70’ in üzerinde arazöz müdahale ederken çok sayıda iş makinası da yangına müdahale etti.

KORKULAN OLMADI

Bucak Çobanpınar Köyü Sarıdere mevkiinde geçen yıl 11 Ağustos günü başlayan yangında 300 hektarın üzerinde kızıl çam ormanlık alanı küle çevirirken, çok sayıda ev yangından etkilenmiş, çok sayıda köy ve mahalle yangından dolayı tahliye edilmişti. Yangından geçen yıl etkilenen bölge halkı yangının kontrol altına alınması ile rahat bir nefes aldı.     

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.