Denizde paraşütle gökyüzü yolculuğu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.08.2022 - 12:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:30
 

Denizde paraşütle gökyüzü yolculuğu

Denizde paraşütle gökyüzü yolculuğu
  Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesine gelen yerli ve yabancı turistlere deniz üstünde 'parasailing' adı verilen paraşütle gökyüzü yolculuğu yaptırılıyor. Toplam 30 dakika süren yolculukta turistler gökyüzünde heyecan yaşarken, havada gün batımı, Demre ve Kekova manzarasının tadını çıkarıyor. Demre'nin ünlü Kekova koylarına Çayağzı ve Sülüklü plajlarına gelen yerli ve yabancı turistlere paraşütle gökyüzü yolculuğu yaptırılıyor. Bir bota bağlı paraşüte ağırlığına göre bir, iki büyük veya üç çocuk bindiriliyor. Yolculara önce birer can yeleği giydiriliyor. Her türlü güvenlik önlemi alındıktan sonra yolculuk başlıyor. Paraşüt yolculuğu genellikle akşam saatlerinde düzenleniyor. Yolcular Kekova'da, Çayağzı ve Sülüklü plajlarında gün batımını, Demre ve Kekova manzarasını izleyebiliyor. Bot tarafından çekilen paraşüt 250- 300 metre arasında gökyüzüne yükselirken, yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. Gökyüzünde muhteşem manzarayı izlemek, heyecan yaşamak isteyenlerin tek kişi 60 Euro, çift kişi 90 Euro ödemesi gerekiyor. Turizmci ve profesyonel kaptan olan Veli Oğuz, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden aldığı izinle gökyüzünde paraşüt turları düzenliyor. Veli Oğuz, "Paraşüt yolculuğu zor koşullarda yapılan, insanı büyüleyen bir etkinlik. Paraşüt yolculuğu için en önemli koşullar, havanın uygun, denizin dalgasız olması gerekiyor. Fırtınalı havada yapamayız. Yerli ve yabancı turistlere bölgeyi havadan izleterek, unutamayacakları toplam yarım saat heyecan yaşatıyoruz. En önemlisi ülkemize küçük bir miktar da olsa döviz kazandırıyoruz" dedi. FOTOĞRAFLI
Denizde paraşütle gökyüzü yolculuğu

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesine gelen yerli ve yabancı turistlere deniz üstünde 'parasailing' adı verilen paraşütle gökyüzü yolculuğu yaptırılıyor. Toplam 30 dakika süren yolculukta turistler gökyüzünde heyecan yaşarken, havada gün batımı, Demre ve Kekova manzarasının tadını çıkarıyor.

Demre'nin ünlü Kekova koylarına Çayağzı ve Sülüklü plajlarına gelen yerli ve yabancı turistlere paraşütle gökyüzü yolculuğu yaptırılıyor. Bir bota bağlı paraşüte ağırlığına göre bir, iki büyük veya üç çocuk bindiriliyor. Yolculara önce birer can yeleği giydiriliyor. Her türlü güvenlik önlemi alındıktan sonra yolculuk başlıyor. Paraşüt yolculuğu genellikle akşam saatlerinde düzenleniyor. Yolcular Kekova'da, Çayağzı ve Sülüklü plajlarında gün batımını, Demre ve Kekova manzarasını izleyebiliyor. Bot tarafından çekilen paraşüt 250- 300 metre arasında gökyüzüne yükselirken, yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. Gökyüzünde muhteşem manzarayı izlemek, heyecan yaşamak isteyenlerin tek kişi 60 Euro, çift kişi 90 Euro ödemesi gerekiyor.

Turizmci ve profesyonel kaptan olan Veli Oğuz, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden aldığı izinle gökyüzünde paraşüt turları düzenliyor. Veli Oğuz, "Paraşüt yolculuğu zor koşullarda yapılan, insanı büyüleyen bir etkinlik. Paraşüt yolculuğu için en önemli koşullar, havanın uygun, denizin dalgasız olması gerekiyor. Fırtınalı havada yapamayız. Yerli ve yabancı turistlere bölgeyi havadan izleterek, unutamayacakları toplam yarım saat heyecan yaşatıyoruz. En önemlisi ülkemize küçük bir miktar da olsa döviz kazandırıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.