SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI MOBİL KISIRLAŞTIRMA ARACI HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 03.08.2022 - 11:56, Güncelleme: 03.08.2022 - 11:56
 

SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI MOBİL KISIRLAŞTIRMA ARACI HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Özel İdaresi tarafından sahipsiz sokak hayvanları için hizmete alınan mobil kısırlaştırma aracının tanıtım programına katıldı.
Yazıköyde gerçekleşen programda konuşan Vali Arslantaş, başta sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemleri olmak üzere kayıt, çip, küpeleme ve parazitle mücadele gibi hizmetlerin, bir klinikte olması gereken azami bütün özelliklere sahip mobil araçla 193 köyümüzde yerinde verileceğini belirterek, hayırlı olmasını diledi. Programa başta Vali Arslantaş olmak üzere , Burdur Milletvekili Sayın Bayram Özçelik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, muhtarlar, il özel idaresi birim müdürleri ve ilgili uzman personel katıldı. Beraberinde yer alan protokolle birlikte mobil arac içerisinde incelemede bulunan Vali Arslantaş, İl Özel İdaresi Personeli Veteriner Hekim Ahmet Arvasi Günel'den mobil araç ve verecekleri hizmetle ilgili bilgi aldı. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Arslantaş; "Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili çok önemli projenin başlangıç aşamasındayız. İl Özel İdaremizin 193 köyümüzde hizmet verecek mobil sahipsiz hayvan kısırlaştırma aracını hizmete alıyoruz, hayırlı olmasını diliyorum. Sistem nasıl çalışacak? Burada veterinerimiz var. Ameliyathane dahil bütün imkanlar aracımızın içerisine kurulmuş durumda. Kafeslerimiz var agresif hayvanlar için.  Köy muhtarlarımız belirli plan programı dahilinde arkadaşlarımızla irtibata geçecekler. Bugün Yazıköy’deyiz. Yarın bir başka köyde olacağız. Sahipsiz erkek-dişi hayvanların tamamı kısırlaştırılacaklar. Hayvanların geçirdikleri operasyondan sonra iyileşme sürecini de muhtarlarımızla birlikte İl Özel İdaremiz Veterinerleri takip ederek doğal ortamlarına bırakılacaklar. İlçelerimiz, merkezimiz,  beldelerimiz, 193 köyümüzün tamamında vatandaşların çağrılarına kulak verecek bir sistemi arkadaşlarımız kuruyor” dedi. SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI MOBİL KISIRLAŞTIRMA ARACI Bir klinikte olması gereken azami bütün özelliklere sahip olan mobil araçta, yalıtımlı ve tamamen sterile edilebilir bir ortamın yanı sıra klima ve havalandırma sistemi, sıcak ve soğuk su sistemi, elektrik olmayan yerler için jeneratör bulunmaktadır. Araç kırsaldaki sahipsiz hayvanların kısırlaştırma işlemleri için tam donanımlı olarak hazırlanmış olup, sterilizatör, acil durumlar için kafes sistemi mevcuttur. İl Özel İdaresi olarak hizmete alınan bu mobil araçla başta kısırlaştırma işlemleri olmak üzere, kayıt, çip, küpeleme ve paraziter mücadele hizmetleri sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik köylerimizde yerinde verilecektir.  
Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Özel İdaresi tarafından sahipsiz sokak hayvanları için hizmete alınan mobil kısırlaştırma aracının tanıtım programına katıldı.

Yazıköyde gerçekleşen programda konuşan Vali Arslantaş, başta sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemleri olmak üzere kayıt, çip, küpeleme ve parazitle mücadele gibi hizmetlerin, bir klinikte olması gereken azami bütün özelliklere sahip mobil araçla 193 köyümüzde yerinde verileceğini belirterek, hayırlı olmasını diledi.

Programa başta Vali Arslantaş olmak üzere , Burdur Milletvekili Sayın Bayram Özçelik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, muhtarlar, il özel idaresi birim müdürleri ve ilgili uzman personel katıldı.

Beraberinde yer alan protokolle birlikte mobil arac içerisinde incelemede bulunan Vali Arslantaş, İl Özel İdaresi Personeli Veteriner Hekim Ahmet Arvasi Günel'den mobil araç ve verecekleri hizmetle ilgili bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Arslantaş;

"Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili çok önemli projenin başlangıç aşamasındayız. İl Özel İdaremizin 193 köyümüzde hizmet verecek mobil sahipsiz hayvan kısırlaştırma aracını hizmete alıyoruz, hayırlı olmasını diliyorum.

Sistem nasıl çalışacak? Burada veterinerimiz var. Ameliyathane dahil bütün imkanlar aracımızın içerisine kurulmuş durumda. Kafeslerimiz var agresif hayvanlar için.  Köy muhtarlarımız belirli plan programı dahilinde arkadaşlarımızla irtibata geçecekler. Bugün Yazıköy’deyiz. Yarın bir başka köyde olacağız. Sahipsiz erkek-dişi hayvanların tamamı kısırlaştırılacaklar. Hayvanların geçirdikleri operasyondan sonra iyileşme sürecini de muhtarlarımızla birlikte İl Özel İdaremiz Veterinerleri takip ederek doğal ortamlarına bırakılacaklar.

İlçelerimiz, merkezimiz,  beldelerimiz, 193 köyümüzün tamamında vatandaşların çağrılarına kulak verecek bir sistemi arkadaşlarımız kuruyor” dedi.

SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI MOBİL KISIRLAŞTIRMA ARACI

Bir klinikte olması gereken azami bütün özelliklere sahip olan mobil araçta, yalıtımlı ve tamamen sterile edilebilir bir ortamın yanı sıra klima ve havalandırma sistemi, sıcak ve soğuk su sistemi, elektrik olmayan yerler için jeneratör bulunmaktadır.

Araç kırsaldaki sahipsiz hayvanların kısırlaştırma işlemleri için tam donanımlı olarak hazırlanmış olup, sterilizatör, acil durumlar için kafes sistemi mevcuttur.

İl Özel İdaresi olarak hizmete alınan bu mobil araçla başta kısırlaştırma işlemleri olmak üzere, kayıt, çip, küpeleme ve paraziter mücadele hizmetleri sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik köylerimizde yerinde verilecektir.
 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.