Pamuk hasadı başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.09.2022 - 12:43, Güncelleme: 28.09.2022 - 12:43
 

Pamuk hasadı başladı

Pamuk hasadı başladı
  Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik, Aksu ve Manavgat ilçelerinde pamuk hasadı başladı. Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik), Antalya'da pamuk hasadına başladı. Serik, Aksu ve Manavgat ilçelerinde pamuk ekili yaklaşık 45- 50 bin dönüm pamuk arazisinden 20 bin ton kütlü pamuk hasadı bekleniyor. Antbirlik, 5 pamuk toplama makinesi ve lojistik araçlarıyla pamuk tarlalarında hizmet vermeye başladı. İklim şartlarının olumlu geçmesi dolayısıyla rekolte beklentisi ve ürün kalitesinin yüksek olduğu belirtildi. Antbirlik Genel Müdürü Hasan Yıldız, yem, yağ ve diğer sanayi alanlarında hammadde olarak kullanılan pamuk üretiminin artmasını istediklerini belirtirken, "Pamuk, ülkemiz ve çiftçimizin için önemli bir ürün. Pamuk ekiminin ilimizde artması bizi mutlu ediyor" dedi. Pamuk üretiminin büyük emek istediğini ve risklerinin de fazla olduğunu vurgulayan Yıldız, "Yönetim olarak çiftçimizin fedakarlığını görüyoruz, sorunlarını biliyoruz. Hizmet politikamızı da belirlerken bu etkenleri göz önünde bulunduruyoruz" diye konuştu. Bu yıl Antalya'da pamuk ekiminde artış olduğunu kaydeden Antbirlik Genel Müdürü Hasan Yıldız, "Antalya'da, Türkiye'de üretilen pamuğun yüzde 1'i ve veya 2'si üretiliyor. Ekim alanlarında geçen yıllara oranla bu yıl artış göründü. Umarım bu artarak devam eder" dedi. FOTOĞRAFLI
Pamuk hasadı başladı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik, Aksu ve Manavgat ilçelerinde pamuk hasadı başladı.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik), Antalya'da pamuk hasadına başladı. Serik, Aksu ve Manavgat ilçelerinde pamuk ekili yaklaşık 45- 50 bin dönüm pamuk arazisinden 20 bin ton kütlü pamuk hasadı bekleniyor. Antbirlik, 5 pamuk toplama makinesi ve lojistik araçlarıyla pamuk tarlalarında hizmet vermeye başladı. İklim şartlarının olumlu geçmesi dolayısıyla rekolte beklentisi ve ürün kalitesinin yüksek olduğu belirtildi.

Antbirlik Genel Müdürü Hasan Yıldız, yem, yağ ve diğer sanayi alanlarında hammadde olarak kullanılan pamuk üretiminin artmasını istediklerini belirtirken, "Pamuk, ülkemiz ve çiftçimizin için önemli bir ürün. Pamuk ekiminin ilimizde artması bizi mutlu ediyor" dedi.

Pamuk üretiminin büyük emek istediğini ve risklerinin de fazla olduğunu vurgulayan Yıldız, "Yönetim olarak çiftçimizin fedakarlığını görüyoruz, sorunlarını biliyoruz. Hizmet politikamızı da belirlerken bu etkenleri göz önünde bulunduruyoruz" diye konuştu.

Bu yıl Antalya'da pamuk ekiminde artış olduğunu kaydeden Antbirlik Genel Müdürü Hasan Yıldız, "Antalya'da, Türkiye'de üretilen pamuğun yüzde 1'i ve veya 2'si üretiliyor. Ekim alanlarında geçen yıllara oranla bu yıl artış göründü. Umarım bu artarak devam eder" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.