Geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkı 11 dereceye ulaşacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.09.2022 - 11:02, Güncelleme: 29.09.2022 - 14:21
 

Geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkı 11 dereceye ulaşacak

Geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkı 11 dereceye ulaşacak
ANTALYA'da yaz mevsiminin sona ermesiyle gerileyen ve bu hafta 28 derecelere düşen hava sıcaklığı, hafta sonu 37 dereceye kadar ulaşacak. Artışla geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkı 11 dereceye ulaşacak. Sonbaharın gelmesiyle ay başından itibaren mevsim normallerine gerileyen hava sıcaklıkları, bugünden itibaren yurt genelinde etkili olması beklenen yeni sıcak hava dalgasıyla yükselişe geçiyor. Turizm kenti Antalya'da da bir süreliğine yazdan kalma günler yaşanacak. Kentte bugün maksimum 28 derece olan hava sıcaklığının, hafta sonuna dek kademeli şekilde yükselip 1 Ekim Cumartesi günü, 37 dereceye kadar ulaşması bekleniyor. Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre kentin iç kesimlerinde bugün kısa süreli yağışlar beklenirken, hava sıcaklığının yarın 33, cumartesi 37, pazar günü ise 33 derece olması bekleniyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkları zaman zaman 11 dereceye kadar ulaşacak. Sıcaklıkların hafta başından itibaren düşerek mevsim normaline döneceği tahmin ediliyor. 'MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR' Konuyla ilgili açıklama yapan Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, "Bölgemizde sıcaklıkların eylül ayı mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerine çıkması bekleniyor. Ortalama sıcaklık 29 dereceyken hafta sonu 37 dereceye kadar ulaşmasını bekliyoruz. Bölgemizde özellikle iç kesimlerde bugün ve yarın kısa süreli gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Cumadan itibaren ise parçalı az bulutlu bir hava olacak. Hafta başından itibaren sıcaklıkların düşerek mevsim normallerine dönmesini bekliyoruz" dedi. Artışlarla geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkının da artacağına değinen Acar, "Geceyle gündüz arasında sıcaklık farkı 11 dereceyi bulacak" diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkı 11 dereceye ulaşacak

ANTALYA'da yaz mevsiminin sona ermesiyle gerileyen ve bu hafta 28 derecelere düşen hava sıcaklığı, hafta sonu 37 dereceye kadar ulaşacak. Artışla geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkı 11 dereceye ulaşacak.

Sonbaharın gelmesiyle ay başından itibaren mevsim normallerine gerileyen hava sıcaklıkları, bugünden itibaren yurt genelinde etkili olması beklenen yeni sıcak hava dalgasıyla yükselişe geçiyor. Turizm kenti Antalya'da da bir süreliğine yazdan kalma günler yaşanacak. Kentte bugün maksimum 28 derece olan hava sıcaklığının, hafta sonuna dek kademeli şekilde yükselip 1 Ekim Cumartesi günü, 37 dereceye kadar ulaşması bekleniyor.
Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre kentin iç kesimlerinde bugün kısa süreli yağışlar beklenirken, hava sıcaklığının yarın 33, cumartesi 37, pazar günü ise 33 derece olması bekleniyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkları zaman zaman 11 dereceye kadar ulaşacak. Sıcaklıkların hafta başından itibaren düşerek mevsim normaline döneceği tahmin ediliyor.
'MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR'
Konuyla ilgili açıklama yapan Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, "Bölgemizde sıcaklıkların eylül ayı mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerine çıkması bekleniyor. Ortalama sıcaklık 29 dereceyken hafta sonu 37 dereceye kadar ulaşmasını bekliyoruz. Bölgemizde özellikle iç kesimlerde bugün ve yarın kısa süreli gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Cumadan itibaren ise parçalı az bulutlu bir hava olacak. Hafta başından itibaren sıcaklıkların düşerek mevsim normallerine dönmesini bekliyoruz" dedi.
Artışlarla geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkının da artacağına değinen Acar, "Geceyle gündüz arasında sıcaklık farkı 11 dereceyi bulacak" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.