MAKÜ Çiftçi Okulu Tarafından Kuşbaba Köylülerine Eğitim Verildi

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 29.09.2022 - 15:38, Güncelleme: 29.09.2022 - 15:38
 

MAKÜ Çiftçi Okulu Tarafından Kuşbaba Köylülerine Eğitim Verildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından çiftçilere yönelik verilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.
Tarım ve hayvancılıkta farklılaşmaya dayalı bütünleşik kalkınma modeli kapsamında Burdur’un Bucak ilçesi Kuşbaba köyünde 2 gün süren eğitim verildi. Bölge hayvancılığının kalkınması amacıyla Burdur Gelişim Merkezi tarafından yürütülen yetiştirici eğitimlerine çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. 27-28 Eylül tarihlerinde Kuşbaba Köyünde gerçekleştirilen eğitimlere Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, akademisyenler ve köy halkı katıldı. Eğitimler kapsamında çiftçiler için büyük öneme sahip olan döl verimi, meme sağlığı, hayvan besleme, buzağı bakımı ve ölümleri, bulaşıcı hastalıklar, ayak hastalıkları ve barınaklar gibi konularda alanında uzman öğretim üyeleri tarafından eğitimler verildi. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika töreni düzenlendi. Tören günün anısına çektirilen fotoğraflar ile sona erdi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından çiftçilere yönelik verilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.

Tarım ve hayvancılıkta farklılaşmaya dayalı bütünleşik kalkınma modeli kapsamında Burdur’un Bucak ilçesi Kuşbaba köyünde 2 gün süren eğitim verildi. Bölge hayvancılığının kalkınması amacıyla Burdur Gelişim Merkezi tarafından yürütülen yetiştirici eğitimlerine çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

27-28 Eylül tarihlerinde Kuşbaba Köyünde gerçekleştirilen eğitimlere Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, akademisyenler ve köy halkı katıldı.

Eğitimler kapsamında çiftçiler için büyük öneme sahip olan döl verimi, meme sağlığı, hayvan besleme, buzağı bakımı ve ölümleri, bulaşıcı hastalıklar, ayak hastalıkları ve barınaklar gibi konularda alanında uzman öğretim üyeleri tarafından eğitimler verildi.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika töreni düzenlendi. Tören günün anısına çektirilen fotoğraflar ile sona erdi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.