Okuldan kaçan kız öğrenciyi iz takip köpeği Merak buldu

Asayiş (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.10.2022 - 22:21, Güncelleme: 28.10.2022 - 09:02
 

Okuldan kaçan kız öğrenciyi iz takip köpeği Merak buldu

Okuldan kaçan kız öğrenciyi iz takip köpeği Merak buldu
 MUĞLA'nın Seydikemer ilçesinde, teneffüs saatinde okuldan kaçan Aşkın Çarıkçı (13), jandarma ekiplerinin iz takip köpeği ile yaptığı 8 saatlik arama çalışması sonucu bulundu. Olay, bugün saat 14.00 sıralarında Seydikemer'in Kıncılar mahallesinde meydana geldi. Kıncılar Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Aşkın Çarıkçı, teneffüs saatinde okulun duvarından atlayarak ormanlık alana koşmaya başladı. Okul idaresi ve öğretmenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Çarıkçı'yı bulmak için 10 kilometrelik alanda jandarma ve mahalle sakinleri tarafından arama çalışması başlatıldı. Drone ile havadan, iz takip köpeği Merak'ın da katıldığı karadan sürdürülen arama çalışmalarında 8 saat sonra Aşkın Çarıkçı'ya ulaşıldı. Merak'ın yönlendirdiği ormanın iç kesiminde bulunan öğrencinin, endişeli olduğu görüldü. Sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen Aşkın Çarıkçı, ailesine teslim edildi. (DHA) FOTOĞRAFLI    
Okuldan kaçan kız öğrenciyi iz takip köpeği Merak buldu

 MUĞLA'nın Seydikemer ilçesinde, teneffüs saatinde okuldan kaçan Aşkın Çarıkçı (13), jandarma ekiplerinin iz takip köpeği ile yaptığı 8 saatlik arama çalışması sonucu bulundu.

Olay, bugün saat 14.00 sıralarında Seydikemer'in Kıncılar mahallesinde meydana geldi. Kıncılar Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Aşkın Çarıkçı, teneffüs saatinde okulun duvarından atlayarak ormanlık alana koşmaya başladı. Okul idaresi ve öğretmenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Çarıkçı'yı bulmak için 10 kilometrelik alanda jandarma ve mahalle sakinleri tarafından arama çalışması başlatıldı. Drone ile havadan, iz takip köpeği Merak'ın da katıldığı karadan sürdürülen arama çalışmalarında 8 saat sonra Aşkın Çarıkçı'ya ulaşıldı. Merak'ın yönlendirdiği ormanın iç kesiminde bulunan öğrencinin, endişeli olduğu görüldü. Sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen Aşkın Çarıkçı, ailesine teslim edildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.