Burdur'da 10 Kasım töreni

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.11.2022 - 11:36, Güncelleme: 10.11.2022 - 11:45
 

Burdur'da 10 Kasım töreni

Burdur'da 10 Kasım töreni
BURDUR'da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Burdur'daki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törende Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve diğer kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte bayraklar yarıya indirildi, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma programı daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda devam etti. Buradaki törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklâl Marşı okundu. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan 'Atatürk'ün Yapay Zekâ ile Renklendirilmiş Fotoğrafları' sunumunun ardından il genelinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenciler eserlerini okudu. Daha sonra 10 Kasım dolayısıyla il genelinde ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosunun sahnelenmesinden sonra Atatürk resimleri sergisi protokol üyeleri tarafından gezildi. FOTOĞRAFLI  
Burdur'da 10 Kasım töreni

BURDUR'da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Burdur'daki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törende Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve diğer kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte bayraklar yarıya indirildi, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Anma programı daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda devam etti. Buradaki törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklâl Marşı okundu. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan 'Atatürk'ün Yapay Zekâ ile Renklendirilmiş Fotoğrafları' sunumunun ardından il genelinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenciler eserlerini okudu.
Daha sonra 10 Kasım dolayısıyla il genelinde ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosunun sahnelenmesinden sonra Atatürk resimleri sergisi protokol üyeleri tarafından gezildi.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.